SEGRE

FUTBOL FEDERACIONS

Cap a la nova Territorial

L'FCF vol crear una categoria per sobre de Primera, en la qual ara hi ha cinc lleidatans || L'Assemblea de dilluns decidirà si hi ha descensos a Tercera

Solsona i Alcarràs, en una imatge d’arxiu, són dos cares noves a Segona després del seu descens.

Solsona i Alcarràs, en una imatge d’arxiu, són dos cares noves a Segona després del seu descens.VÍCTOR PISA

Creat:

Actualitzat:

Amb totes les competicions del futbol territorial acabades (l’última va ser la Quarta Catalana el 12 de juny) els clubs afronten ja la pròxima temporada, encara que ho fan amb algunes incògnites importants de cara al futur. Aquestes s’haurien de dissipar a l’Assemblea Ordinària de la Federació Catalana de Futbol (FCF) d’aquest dilluns dia 27 a Blanes, on s’han de votar les bases de competició del futbol territorial del proper curs i com aquestes deriven en la següent temporada, la 2023-24. A Primera Catalana hi haurà cinc lleidatans –un menys que aquest curs–, que seguiran en el grup 3 de 16 equips.

Es mantenen Mollerussa, Atlètic Lleida i Tàrrega, als quals s’afegeixen els ascendits Alpicat i Balaguer. Si bé la pròxima temporada es manté el format, l’FCF vol crear una nova categoria de grup únic entre Primera i Tercera RFEF per al curs 2023-24, la Superlliga Catalana. Aquest és un dels punts clau que s’han d’aprovar dilluns en la votació.

Si tirés endavant la nova competició, el primer del grup pujaria directament a Tercera RFEF (com aquest curs), del segon al cinquè accedirien a la nova categoria i hi hauria una altra plaça per al guanyador d’un play-off entre els dos millors sisens entre els tres grups. Això suposaria una revolució per a totes les categories la 2023-24. Però de moment la Segona lleidatana del pròxim curs tindrà cinc cares noves: Borges, Alcarràs i Solsona baixen de Primera, mentre que Alguaire i Tremp ascendeixen.

Els 20 equips tornaran a formar dos subgrups, per jugar-se l’ascens o el descens en una segona fase, on, com a novetat, l’FCF pretén arrossegar els punts de la primera fase, al contrari que aquest any.Per compensar els descensos de Primera, el Juneda, pitjor penúltim dels subgrups, ha descendit i s’uneix a Sudanell, Bellpuig, Albi i Andorra B –últims en el seu grup de permanència– com a nous equips de Tercera, que continuaran formant dos grups, on també serà el Coll de Nargó, campió de Quarta. La formació d’aquests grups és complexa, atès que el pla de competició marcava el descens “del dissetè i divuitè de cada grup”, quan els grups lleidatans tenien quinze i setze equips, respectivament. La norma entra en contradicció, perquè no preveu descensos, però contempla dos grups de setze la pròxima temporada.

Si hi ha descendits, hi hauria trenta-un equips i en faltaria un. Però si no n’hi ha –l’opció que preveuen la majoria de clubs després de les seues converses amb la Federació–, el nombre d’equips és 35. En aquest cas també faltaria un equip per fer dos grups de divuit i existeix la possibilitat que el segon de Quarta, el Borges B, ascendeixi en qualsevol cas.

tracking