SEGRE

MOTOCICLISME FREESTYLE

El lleidatà Guillem Navas, als X-Games de Califòrnia

Ha estat seleccionat per a la millor competició d'esports extrems del món

Guillem Navas, durant un dels seus entrenaments de quarterpipe.

Guillem Navas, durant un dels seus entrenaments de quarterpipe.GERARD NAVAS

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El freestyler lleidatà Guillem Navas (Lleides) ha estat seleccionat per participar en la prova de quarterpipe dels X-Games –la considerada millor competició d’esports extrems del món–, que es disputen entre el 20 i el 24 de juliol a Califòrnia. “És el premi de tota una vida dedicada a això. Des dels sis anys que somio arribar a aquesta competició.

Els meus ídols no eren els futbolistes, eren els dels X-Games”, va declarar ahir Navas a SEGRE. Un objectiu que no va arribar d’una forma fàcil, segons va destacar el mateix pilot. “Les invitacions van començar a arribar fa tres setmanes i jo ja ho donava per perdut perquè no m’arribava.

Però vaig rebre un mail de la cadena ESPN, l’organitzadora de l’esdeveniment, ahir [dijous per al lector] i pensava que era una broma. Quan vaig veure que era de debò no m’ho podia creure”, va afirmar el pilot.No existeix cap esdeveniment classificatori per a la competició, sinó que és la mateixa organització qui convida els 10 millors pilots del món en cada modalitat, segons el seu criteri. La seua, el quarterpipe, consisteix a assolir la màxima altura amb la moto, impulsant-se des d’una rampa de sis metres.“Crec que l’any passat ja tenia nivell per anar-hi i aquest any s’ha confirmat després que la gent hagi fet pressió en xarxes”, comentava Navas, que viatja a la seua primera competició internacional amb un objectiu clar: “Jo vull guanyar i vaig allà a aconseguir una medalla almenys.”El lleidatà, que a més és pilot oficial de la marca GasGas, serà una rara avis en una competició copada pels nord-americans i té clar que vol viatjar al certamen amb el seu germà, Antonio Navas.

“Aquest és un projecte conjunt. Al final, jo soc a qui li toca pujar a la moto, però ell ho ha fet tot per arribar fins aquí”, deia un Guillem que afegia que “és el somni que teníem els dos de petits, quan vèiem els X-Games per la televisió.”“Fa cinc anys ens vam deixar tots els estalvis de la família per construir la rampa de competició de 6 metres, perquè no hi havia els plànols enlloc. Sempre hem esperat que ens convidin, però quan arriba és molt fort i vull que hi anem els dos”, assenyala Navas.

tracking