SEGRE

FUTBOL TERRITORIAL

La FCF implantarà el “futbol femení universal”

L'Assemblea de la FCF va aprovar aquesta mesura en competicions territorials

El president de la FCF, Joan Soteras.

El president de la FCF, Joan Soteras.FCF

Creat:

Actualitzat:

La Federació Catalana de Futbol va celebrar ahir l’assemblea ordinària, en la qual els clubs membres van aprovar canvis importants tant en el futbol territorial com en les categories de base. Un dels més destacats és que la FCF implantarà el “futbol femení universal”. Això vol dir que les futbolistes dones podran participar en qualsevol categoria masculina d’àmbit territorial, ja sigui en futbol amateur o futbol base.

Fins aquest curs, les jugadores només podien tramitar una fitxa amb un equip masculí fins a l’edat cadet (setze anys) i a partir de l’1 de juliol, quan comença la nova temporada, ho podran fer en totes les competicions que organitza la Federació Catalana –la més gran en futbol base és Juvenil Preferent i en categoria amateur és Primera Catalana, fins que acabi el pròxim curs–.L’Assemblea també va aprovar la creació d’una nova categoria d’un sol grup de setze equips entre Tercera RFEF i Primera Catalana, que s’anomenarà Superlliga Catalana i començarà la temporada 2023-24. Així, del segon al cinquè classificat als tres grups de Primera Catalana accediran a la nova categoria, a més del guanyador d’un play-off entre els dos millors sisens. Els tres campions de Primera pujaran directes a Tercera RFEF.Els setzens i els dos pitjors quinzens baixaran a Segona, on el grup lleidatà serà de 22, dividit en dos subgrups, com va passar aquest curs.

Això implica que el Linyola segueixi a la categoria i l’Agramunt pugi des de Tercera com a millor segon. Novament hi haurà segones fases d’ascens i descens, en la qual s’arrossegaran els punts (aquest curs no va ser així) i pujaran els tres primers del grup d’ascens a Primera. A Tercera, a falta de la inscripció dels clubs, es treballa per fer dos grups lleidatans de disset equips, o setze com a segona opció, per la qual cosa no hi ha d’haver descensos a Quarta.

Canvis de categories base i “protecció als clubs petits”

Els clubs van donar llum verda a un gran canvi del futbol base. A partir de la 2023-24, les categories de formació s’agruparan per anys de naixement individuals i no per grups de dos o tres anys. Es començarà a aplicar des de la sub-7 fins a la sub-12, amb una categoria per any, amb la intenció de subdividir fins a juvenil la 2026-27.

A més, els clubs amb més de set equips de futbol-7 o més de cinc en futbol-11, pagaran 500 euros per cada equip extra si no tenen el 70 per cent de jugadors de la mateixa localitat, com a “protecció als clubs petits”, segons la FCF.

tracking