FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Empat al primer test

El Barça s'estavella amb el lleidatà Albert Batalla, porter de l'Olot, i fins i tot hauria pogut perdre || Van debutar Kessié i Torre, i va reaparèixer Ansu Fati

Ansu Fati, que va disposar d’uns minuts al primer amistós del Barça, remata en aquesta acció.EFE/ DAVID BORRAT

El Barça de Xavi Hernández va ser superior a l’Olot de Tercera RFEF i va fer mèrits per aconseguir el triomf, ahir al primer amistós de pretemporada, però no va saber traduir la superioritat en gols i va acabar aconseguint un empat frustrant i insuficient (1-1). El Barça, amb només cinc jugadors del primer equip a l’onze inicial, va dominar la possessió de manera incontestable des del primer minut, buscant eixamplar el camp amb dos extrems molt oberts. A la primera meitat van ser Ilias Akhomach i Ez Abde, molt dinàmic, amb moltes ganes d’agradar i d’encarar.

La primera ocasió no va tardar a arribar: al minut 9, Pablo Torre va demostrar la seua qualitat al superar un rival amb un túnel abans d’assistir Aubameyang. El porter local, el lleidatà Albert Batalla, va repel·lir el dur xut de l’atacant. La segona rematada, al 20, la va rebutjar el travesser, a passada de Franck Kessié.

Kessié i Torre, debutants, van jugar com a interiors al davant de Nico González, pivot. La tercera ocasió d’Aubameyang ja va ser la vençuda: al 28, Marc-André ter Stegen va treure en llarg i l’ariet, sense controlar i al primer toc, va vèncer la sortida de Batalla. El duel ja semblava encarrilat, gairebé resolt, però l’Olot es va despertar just abans del descans.

Va acariciar la igualada amb un cop de cap de Carles Mas que es va estavellar al pal. I va aconseguir l’1-1 al 45 quan va marcar de penal el veterà Eloi Amagat. Xavi va agitar l’onze al descans.

Va fer nou canvis, en què va donar entrada a Pedri, Ansu Fati i Miralem Pjanic, però el Barça va xocar una vegada i una altra amb el porter Albert Batalla. I al final va haver de donar gràcies per l’empat, perquè l’Olot va enviar una altra pilota al pal al 89.

Raphinha ja és jugador blaugrana per 55 milions

El FC Barcelona va anunciar ahir el fitxatge de l’extrem brasiler Raphael Dias Belloli Raphinha, després de l’acord assolit amb el Leeds United FC anglès, i el traspàs serà efectiu quan el jugador passi la revisió mèdica amb el club blaugrana.

“És un plaer enorme, vaig veure Ronaldinho i Neymar jugar aquí. Soc un brasiler més que arriba al Barça i espero aconseguir el que van aconseguir ells”, va dir el jugador de 25 anys. El Barça pagarà al Leeds 55 milions més 10 en variables.

Firmarà per cinc temporades.

Laporta confirma la continuïtat de Dembélé

El president del Barcelona, Joan Laporta, va confirmar ahir la continuïtat del davanter francès Ousmane Dembélé, a l’afirmar que serà presentat aquesta mateixa setmana.

El Barça ajorna cobrar els carnets d’abonat

El Barça ha decidit ajornar el cobrament dels abonaments per a la temporada 2022-23, previst per avui, amb l’objectiu, segons l’entitat, de mitigar l’impacte que la inflació té per als socis del club.

A més, donarà l’opció de fraccionar el pagament.

Lecomte, cedit a l’Espanyol i segueix Vilhena

El porter francès Benjamin Lecomte jugarà cedit al RCD Espanyol procedent de l’AS Mònaco. A més, ha exercit l’opció de compra del centrecampista Toni Vilhena.