ATLETISME CURSES DE MUNTANYA

La Cabanera torna amb 150 corredors després de l'aturada per la pandèmia

Hi va haver 2 itineraris, un de 23 km i un de 13

El moment de la sortida de la Cabanera, que va comptar amb 150 participants en aquesta edició.

La tercera edició de la Cabanera es va disputar ahir amb la presència de 150 corredors, amb la qual cosa va recuperar la participació prèvia a la pandèmia. Aquesta cursa de muntanya, que canvia anualment de recorregut, va tenir la sortida i l’arribada a la Torre de Capdella, a la Vall Fosca. Aquesta prova, impulsada pels organitzadors per posar en relleu el patrimoni local, va passar per les poblacions de Molinos, Astell, Obeix i Aguiró, amb la qual cosa es van donar a conèixer alguns dels camins del municipi.

Un dels beneficis principals de la Cabanera és que en cada edició es recuperen camins antics que ja queden oberts i que, posteriorment, se senyalitzen. Per potenciar la participació popular, aquesta edició va comptar amb dos recorreguts de diferents dificultats. Un primer menys exigent, de 13 quilòmetres i 650 metres de desnivell, i un altre itinerari de 24 quilòmetres i 1.250 metres de desnivell, que arribava a assolir el tossal de Peirafita (1781m).

Referent als guanyadors, el recorregut curt va acabar amb la victòria de Marc González (1:32:56) en categoria masculina i Gemma Solé (1:59:07) a la femenina, i el llarg va deixar les victòries de Nil Bacardit (2:29:05) i Marta Riba (2:45:53). Finalment, a la categoria sub-15 mixta, el guanyador va ser Lluc Molí amb un temps d’1:43:36. A més, l’organització va entregar premis al corredor més jove (Pau Sumalla, de set anys) i al més veterà (Manolo Rodríguez, que complirà els vuitanta-dos a l’octubre).

La Cabanera és coorganitzada per voluntaris, l’ajuntament de la Torre de Capdella i el Club d’Esquí de la Pobla de Segur. A més, fan possible que la prova tiri endavant les empreses del municipi i de la comarca.