SEGRE

MOTOCICLISME FREESTYLE

Rampa cap a l'èxit

Després del bronze en els X-Games, el lleidatà Guillem Navas té al cap “aconseguir l'or l'any que ve” || El seu circuit a Albatàrrec és l'únic d'Europa amb un quarterpipe de sis metres

Guilem Navas, amb la seua moto de competició, ahir al circuit Lleides Park d’Albatàrrec.

Guilem Navas, amb la seua moto de competició, ahir al circuit Lleides Park d’Albatàrrec.X-GAMES

Creat:

Actualitzat:

“El que sento ara és pau. Era un repte crear un esport aquí i portar-lo dalt de tot. Hem invertit tota la nostra energia i els diners aquí. Ningú s’esperava que un xaval d’una ciutat petita de Catalunya pogués aconseguir una medalla.” Després del bronze en la prova de quarterpipe dels X-Games del 22 de juliol, el lleidatà Guillem Navas contava ahir al seu circuit, el Lleides Park d’Albatàrrec, el llarg camí que li ha comportat ser el primer europeu que participa i puja el podi en aquesta disciplina. “Vaig veure quan van estrenar la prova en els X-Games 2017 i vaig dir: jo vull fer això. Vaig començar amb una rampa petita i, el 2019, em vaig vendre tot el que tenia, fins i tot la tele, per construir la rampa de competició al circuit”, explica un Navas que, des d’aleshores, s’entrena a l’únic quarterpipe de sis metres a tot Europa, que es va construir ell mateix.Però malgrat entrenar-se durant els últims anys al nivell dels millors, l’èxit va tardar a arribar.

En els X-Games, no hi ha fase classificatòria, sinó que l’organització decideix els participants. “Portava molt de temps saltant molt i molt bé, però no arribava la invitació. Aquest any van sortir i tampoc no hi era.

Vaig entrar en una fase gairebé de depressió perquè no sabia què fer, però finalment, un mes més tard, vaig ser seleccionat i sabia que anava a competir amb els millors”, continuava explicant el lleidatà, que ja té la ment posada en la pròxima edició.“L’any que ve cal guanyar l’or per portar Lleida a dalt de tot”, diu convençut. “No busco reconeixement, jo faig això per passar-ho bé a casa però sí que m’agrada que es valori que hem construït una disciplina des de zero aquí, quan la resta són americans. Ha costat molt que confiïn en nosaltres i ara estem entre els millors del món.”

tracking