SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

El Barça activa la quarta palanca per poder inscriure

El club negocia també rebaixes salarials perquè els fitxatges arranquin la Lliga

Aubameyang, mostrant el nou dorsal que lluirà aquesta temporada.

Aubameyang, mostrant el nou dorsal que lluirà aquesta temporada.FC BARCELONA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Barça activarà la quarta palanca econòmica per poder inscriure els fitxatges de l’estiu abans de l’inici de Lliga. A falta d’oficialitat, el club vendrà un altre 24,5 per cent addicional de Barça Studios, la productora audiovisual del club, per 100 milions d’euros, en aquesta ocasió al fons GDA Luma. Després de realitzar aquesta operació, La Liga haurà d’analitzar una altra vegada els comptes blaugrana.

Des del mateix club creuen que, a més d’aquesta venda, hauran d’alliberar entre 30 i 40 milions perquè la patronal els permeti inscriure tots els futbolistes abans de l’inici de la competició. Per aquesta raó, el club ja ha iniciat negociacions perquè Gerard Piqué i Sergio Busquets assumeixin una nova rebaixa salarial que ajudi en la inscripció dels nous futbolistes i també faciliti l’arribada al club de Marcos Alonso.Mateu Alemany i Jordi Cruyff es van reunir ahir amb els representants de Sergio Busquets per encarar la rebaixa del seu salari i ampliar el contracte del futbolista fins al 2024 –actualment acaba el 2023–. La predisposició del jugador per abaixar el salari és clara, però, segons fonts de l’operació, els agents del futbolista van veure inviable la primera oferta del club, perquè tenia l’opció de rescindir el contracte el 2023 per part del club i, segons els agents, la Lliga no permetria un nou contracte amb una clàusula d’aquest tipus.En el cas de Gerard Piqué, està més ben encaminat.

El central hauria acceptat una notable rebaixa salarial per ajudar el club a inscriure les noves incorporacions i no ampliaria la durada del contracte, que acaba el 2024.Una altra de les carpetes a la taula del club és la de Ter Stegen. El club considera que la seua renovació és una de les que podrien acabar denunciades a la Fiscalia perquè el club considera que té indicis de delicte. L’anterior contracte del porter alemany finalitzava el 2022 i quedaria lliure si la renovació quedés sense efecte.

Segons Mundo Deportivo, el club i Ter Stegen haurien tingut un primer contacte en el qual l’alemany va mostrar la seua voluntat d’arribar a un acord, encara que el seu entorn es va mostrar sorprès a l’assabentar-se del cas per la premsa.

Nico González, a prop de marxar al València ceditEl Barça i el València estan a prop de tancar la cessió de Nico González a l’equip valencià, després que el jugador li hagi demanat a Xavi sortir per tenir minuts. El Barça vol anunciar la renovació del jugador fins al 2025 abans de confirmar la cessió per un curs.

Nous dorsals per a Ferran i AubameyangFerran Torres i Aubameyang canviaran els dorsals aquest curs. Després d’arribar en l’últim mercat d’hivern, Ferran va vestir el número 19 i a partir d’ara lluirà l’11. Per la seua banda, Aubameyang canvia el 25 pel 17, que ja ha lluït a la pretemporada.

Braithwaite i Umtiti no volen sortir lliuresBraithwaite i Umtiti, dos dels descarts de Xavi, no han acceptat l’oferta del club per anar-se’n amb la carta de llibertat i el Barça haurà de pagar si vol posar fi als seus contractes. El danès finalitza la seua vinculació el 2024 i Umtiti, el 2026.

Definit el calendari de la Lliga AsobalAhir es va sortejar el calendari de la Lliga Asobal, que s’iniciarà el dissabte 3 de setembre, amb un derbi català al Palau Blaugrana entre el Barça, vigent campió, i el Fraikin Granollers, subcampió.

La competició acabarà el 4 de juny, després de trenta jornades.

tracking