SEGRE

ATLETISME CARRERES POPULARS

Sidamon dedica una cursa al Tossal de les Tenalles

La primera edició de la prova serà el dia 27 i substitueix la Milla Urbana

Un aspecte de la Milla de Sidamon el 2019, l’última edició que es va celebrar.

Un aspecte de la Milla de Sidamon el 2019, l’última edició que es va celebrar.AJUNTAMENT DE SIDAMON

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El municipi de Sidamon ja té preparada la primera edició de la Cursa i Caminada Tossal de les Tenalles, una iniciativa que substitueix l’antiga Milla Urbana de Sidamon. L’organització, a càrrec de l’ajuntament de Sidamon, ha optat per un canvi de format per fer més atractiva aquesta iniciativa i atreure més atletes inscrits. Així, l’activitat inclourà una carrera amb dos recorreguts per elegir, de 10 i 6 quilòmetres, respectivament, que serà puntuable per a la Lliga Ponent, i la Caminada serà de 6 km, tal com va explicar ahir la regidora d’Esports del consistori, Montse Carulla.

La prova tindrà lloc el dia 27 d’aquest mes, a les 19.00 hores, i les inscripcions ja es poden formalitzar a través de la pàgina web d’iter5.cat. El preu és de 8 euros. Les persones inscrites també rebran un entrepà o coca de recapte una vegada acabada la participació en la prova i podran fer-se un bany nocturn a les piscines municipals.

La vetllada finalitzarà amb un concert a càrrec del grup Inuits i música de discjòqueis a la zona esportiva. Tota una vetllada esportiva, gastronòmica i musical que vindrà després de la celebració de la festa major a Sidamon, tal com va remarcar Carulla. La previsió de l’organització és arribar als dos-cents inscrits en aquesta prova atlètica, que s’ha dedicat al jaciment ibèric del Tossal de les Tenalles, un dels principals atractius d’aquest municipi del Pla d’Urgell.

Precisament, el consistori ha iniciat la tramitació per convertir l’espai en Bé Cultural d’Interès Local (BCIL).La Milla Urbana va celebrar el 2019 la cinquena edició, quan va ser seu del Campionat de Catalunya de Milla Absoluta i Màster. Després de l’aturada obligada com a conseqüència de la pandèmia, ara l’organització, juntament amb el suport de les entitats locals i el patrocini de Tallers A.Miquel, ha optat per un canvi amb una carrera, el recorregut de la qual serà bàsicament de terra, encara que amb un quilòmetre per un tram asfaltat, i passarà per la zona de la Serra. “Serà una gran oportunitat per córrer i descobrir les vistes del Pla d’Urgell”, va concloure en aquest sentit la regidora Montse Carulla.

tracking