SEGRE

FUTBOL COPA CATALUNYA

Expulsats de la Copa

El Comitè de Competició fa fora el Lleida per alineació indeguda al presentar “únicament vuit jugadors amb llicència activa” || El club lleidatà recorrerà i demana ajornar la següent ronda

Els jugadors del Lleida celebren el primer gol del partit d’ahir, obra de Danylo Hontxaruk.

Els jugadors del Lleida celebren el primer gol del partit d’ahir, obra de Danylo Hontxaruk.CARLES MIRANDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Comitè Territorial de Competició de la Federació Catalana de Futbol va decidir ahir donar per perdut el Lleida en el duel contra el Castelldefels de dissabte per 3-0 per “alineació indeguda”, fet que suposa l’eliminació lleidatana de la Copa Catalunya, malgrat haver superat la ronda als penaltis. El comitè va donar la raó al recurs del Castelldefels, ja que entén que “el Lleida va alinear vuit jugadors sense llicència activa i va presentar únicament vuit jugadors amb la llicència activa”, quan el reglament estableix un mínim d’onze futbolistes amb llicència i un màxim de quatre sense. El Lleida va respondre, en un comunicat, que “interposarà un recurs d’apel·lació”, malgrat que Luis Pereira va declarar a SEGRE dimarts que no ho farien si no els donaven la raó.

A més, el club insisteix en el fet que “els jugadors van ser alineats d’acord amb la norma” i, per això, sol·licitarà “la suspensió de la pròxima eliminatòria”, com a mesura cautelar.A la resolució, s’exposen les raons per la “falta de llicència” dels vuit futbolistes en qüestió. En els casos de Quadri, Hotxaruk i Yepes, “no es va presentar la documentació necessària per a la validació” de la fitxa, i Solano i Belló estaven “pendents del pagament de la llicència”. Els tres restants, Toni Vicente, Chuli i Òscar Rubio, no apareixien d’alta a la Seguretat Social.

En el cas de Chuli, faltava també el segon full del contracte i en el de Rubio, tampoc es va presentar “el contracte privat”.Pereira va declarar ahir a SEGRE que “hem fet les coses bé i els serveis jurídics ara estan estudiant la situació”. El club va exposar a Competició problemes amb la Seguretat Social per donar d’alta els jugadors i falta de temps per a les llicències, però el Comitè no ho va acceptar com a atenuant i va resoldre en contra del Lleida

Tràmit blau a La Estacada

El Lleida Esportiu va complir el compromís davant el Fraga (0-4), un rival de la Preferent aragonesa, amb solvència i professionalitat, amb dos gols a cada part i transmetent la sensació que si hagués premut una mica més l’accelerador, la diferència en el marcador hauria estat encara més àmplia. Els de Pere Martí van dominar el matx de principi a fi encara que els locals, amb un entusiasme sense límits, i aprofitant alguns desajustos dels lleidatans, van tenir el gol a l’abast però van topar amb un Iñaki Álvarez infranquejable.

Abans del gol de Hontxaruk (0-1, 13’) en la primera rematada entre els tres pals dels blaus, el Fraga ja l’havia tingut en un gran xut de Novials (9’), que se’n va anar fora per poc. Amb el 0-1, el Fraga va disposar de dos noves ocasions de gol, a càrrec de Gerard i Moria, que no van encertar en la rematada. En canvi, els lleidatans sí que ho van fer amb el 0-2 abans del descans, amb un gol d’oportunisme de De Mesa, ben col·locat al segon pal.Amb aquest resultat es va arribar al descans amb la sensació que ja estava tot resolt.

I així va ser, perquè tots dos equips es van relaxar i no van voler arriscar gaire. De fet, després d’una rematada de Moria (60’), que va aturar esplèndidament Iñaki Álvarez al pal curt, no va passar res més destacat que els dos gols restants a l’encontre. Svityukha (72’) i Belló (75’) van arredonir el 0-4 final i van demostrar a més que van ser els més destacats del Lleida en el partit.Després del xoc, Pere Martí va confirmar que estan buscant rival per aquest cap de setmana després de quedar fora de la Copa. “Ens fa falta aquest partit per al programa de preparació, malgrat que no serà fàcil perquè els equips ja tenen el seu calendari”, va dir el tècnic.

tracking