SEGRE

FUTBOL PRIMERA RFEF FEMENINA

L'Oviedo fitxa a Lleida

Maria Siegrist fitxa per l'equip asturià, que aquesta temporada tornarà a ser rival de l'AEM || Als 29 anys, torna a la Lliga després de jugar a Itàlia i Suïssa

Maria Siegrist, la segona per la dreta a la fila superior, amb el nou equip, l’Oviedo.

Maria Siegrist, la segona per la dreta a la fila superior, amb el nou equip, l’Oviedo.REAL OVIEDO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La lleidatana Maria Siegrist (Lleida, 5-5-1993) torna a la Lliga espanyola després de dos temporades a l’estranger per incorporar-se a l’Oviedo, que tornarà a ser rival de l’AEM a la Primera RFEF Femenina. Siegrist, als seus 29 anys, va ser una pionera a l’hora de buscar oportunitats a l’estranger, ja que el 2011, amb 18 anys, se’n va anar als Estats Units, on va jugar durant tres temporades. Arriba a l’equip asturià procedent del Lugano suís, on una lesió la va apartar del futbol durant uns mesos.

“Vaig tenir una lesió, ruptura de lligaments encreuats, i al Lugano només vaig poder jugar un partit i ara tinc l’oportunitat d’agafar ritme a la Segona divisió espanyola”, explica. “El mercat se’t complica després d’una lesió. Encara que he tingut diversos contactes, els equips ho saben i al final quan em va sortir l’oportunitat d’Oviedo no m’ho vaig pensar.

Hi tinc família i això em va ajudar a decidir-me”, afegeix. Als 12 anys va començar a jugar amb el Lleida, on va arribar al primer equip fins que, el 2011, va tenir l’oportunitat d’anar als EUA. Allà va jugar dos temporades amb l’equip de la Universitat Niagara Purple Eagles i va estar una tercera campanya a Saint Leo Lions, de Florida.

Va tornar després a la Lliga espanyola, on va jugar amb el Lleida, Espanyol, Pardinyes, Europa i de nou Pardinyes, abans de fitxar, fa dos anys, pel Sàsser Torres italià, d’on va passar al Lugano. Afirma que torna “amb ganes” i sobre el fet que un dels rivals de la Lliga sigui l’AEM va comentar que “l’he anat seguint i hi va haver un moment que vaig poder fitxar per aquest club, però ja diuen que ningú és profeta a la seua terra”, afegeix.Amb el nou equip, l’Oviedo, va debutar el cap de setmana passat amb un amistós contra l’Athletic que va guanyar l’equip basc per 0-2. “Vaig tenir molt bones sensacions.

Lògicament vaig notar que em falta ritme, però només portem dos setmanes entrenant-nos” i sobre l’estat del genoll va dir que “em vaig notar molt segura i de la lesió ja estic perfectament recuperada”.

Talent format a Lleida repartit entre diferents rivalsL’Oviedo, amb Maria Siegrist, no serà l’única rival aquesta temporada de l’AEM que tingui a les seues files talent lleidatà. L’equip amb més jugadores formades a Lleida és el Barcelona B, que compta amb Ona Baradad i Alba Caño, les dos internacionals en categories inferiors.

Baradad ja ha arribat a debutar amb el primer equip blaugrana.Els enfrontaments contra l’Espanyol tindran aquesta temporada un component especial, ja que l’emblemàtica exjugadora de l’AEM, amb disset temporades al primer equip, Vanesa Núñez Pixu, juga ara amb l’equip blanc-i-blau. Finalment, el Logronyo també té una jugadora lleidatana internacional en categories inferiors, Ainhoa López.

tracking