HANDBOL AMISTOSOS

El campió brilla a Lleida

El Barça, vigent guanyador de la Champions, arranca la pretemporada amb un còmode triomf contra l'Osca || Un Onze de Setembre molt animat va veure debutar els tres fitxatges blaugrana

Jonathan Carlsbogard, una de les noves incorporacions del Barça, encara la defensa de l’Osca, ahir durant el partit.MAGDALENA ALTISENT

Malgrat ser el seu primer partit, el Barça va regalar ahir al públic de Lleida una petita mostra de per què és el campió de les dos últimes Copes d’Europa. L’equip de Carlos Ortega va superar amb facilitat l’Osca (40-30), en un Onze de Setembre amb una gran entrada i molt bon ambient, que va ser testimoni del debut de les tres noves incorporacions blaugrana. Hampus Wanne i Jonathan Carlsbogard van sortir com a titulars en el partit i els dos es van estrenar amb una actuació discreta, amb dos i tres gols, respectivament.

Qui sí que va mostrar la seua vàlua des del primer minut va ser el porter Emil Nielse, considerat un dels millors del món, que va sortir al partit després del descans i va fer vuit parades durant la segona meitat, per donar una mostra del nivell que té en el primer partit.El conjunt d’Ortega va anar de menys a més durant el partit. En els primers compassos va fallar bastant en els atacs, però va agafar el primer avantatge gràcies a Dika Mem, que va liderar l’equip en el primer tram i, amb quatre gols de manera consecutiva, va fer que el marcador passés de l’empat a sis al 10-8 en el minut 15.El conjunt oscenc va arribar a empatar superat el minut 20 de partit (13-13), però l’equip blaugrana va trepitjar l’accelerador a pocs minuts d’arribar al descans, per marxar amb quatre gols d’avantatge als vestidors, amb un parcial final de 6-3, en el qual Luis Frade va anotar la meitat dels gols blaugrana.En l’inici de la segona meitat, el Barça va rematar la feina, aprofitant la superioritat numèrica inicial després de la targeta roja a l’oscenc Floris per llançar una falta directa a la cara d’un blaugrana. El marcador en el minut 35 ja era de 25-18, +7 d’avantatge per a un Barça sustentat en Blaz Janc en atac –va ser el màxim anotador del partit amb 7 gols jugant només el segon temps– i Emil Nielsen a la porteria.

Ortega va completar tota la rotació en el segon temps i el seu equip es va acabar emportant el triomf per 10 gols d’avantatge (40-30).