SEGRE

DEPORTES

El Barça s'estavella

Un Barça sense punch naufraga en l'estrena amb el Rayo, la seua bèstia negra i que a punt va estar d'emportar-se els tres punts || L'equip, que va evidenciar molta ansietat a la segona meitat, va jugar els últims minuts amb deu per l'expulsió de Sergio Busquets

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou Barcelona de Robert Lewandowski va començar cedint un empat sense gols amb el Rayo Vallecano, malgrat que el conjunt blaugrana va merèixer la victòria, per joc i ocasions, sobretot a la segona meitat. El nou projecte va arrancar, per tant, a mig gas, i no va complir les expectatives que havia despertat durant la pretemporada. Una gerra d’aigua freda per a la il·lusió que portava el renovat equip blaugrana, sense punteria i fins i tot energia al final.

L’equip de Xavi Hernández va començar amb mal peu, però és només el principi. El Rayo es va sortir amb la seua per tercera vegada seguida davant del seu prestigiós rival, amb dos victòries per 1-0 i ara aquest empat, amb la qual cosa va demostrar que és un equip madur i seriós.No es va deixar intimidar el quadre madrileny pel planter de noves estrelles que finalment va poder alinear el Barça, inscrits tots els fitxatges el dia anterior tret de Kounde, i va repetir gesta. Robert Lewandowski, Raphinha, Dembélé, Ansu Fati i Aubameyang van tenir almenys una ocasió bona per haver beneït el debut.

Més d’una vintena de xuts va fer el quadre culer per la mitja dotzena visitant i tanmateix, el Rayo va poder tenir les dos més clares, que van obligar Ter Stegen. Al Barça li va poder l’ansietat, potser per la necessitat que té de guanyar i guanyar després d’un any en blanc i de l’esforç econòmic del club en aquesta campanya.Va sortir el Rayo molt atrevit d’inici, anant a buscar el Barça a dalt, però amb el pas dels minuts es va anar acomodant al darrere, poc exigit pels blaugranes, que es mostraven cada vegada més insistents en la fase ofensiva, però mancats de precisió en l’última passada i punteria en la rematada. Lewandowski va batre Dimitrievski a la primera pilota que va tocar com a 9, als dotze minuts, però havia rebut de Dembélé en clar fora de joc.

El gol anul·lat al killer polonès gairebé va ser l’arribada més clara dels locals a la primera meitat. El Barça no trobava mai l’home lliure als passadissos interiors, i ho intentava per fora, buscant amb centrades a l’àrea el cap de Lewandowski com a principal recurs ofensiu. L’ex del Bayern en va caçar un parell però va rematar molt forçat, i el Rayo se’n va anar viu al descans.El conjunt de Vallecas va arribar una sola vegada, al primer acte, als voltants de Ter Stegen, en una contra a l’afegit d’Álvaro García, que va rematar al cos en el mà a mà amb el porter alemany.

Però va tenir la primera després de la represa en una acció individual de Camello, que va aprofitar una pèrdua de la línia defensiva local i, després de protagonitzar una jugada individual, va picar la pilota, que va sortir vorejant el pal sobre la sortida del porter blaugrana.I és que Xavi ja va advertir a la vigília com les gasta l’esquadra d’Iraola, un equip fet, madur, sense fissures i que va guanyar el Barcelona els dos partits la temporada passada. Amb l’encontre disputant-se de forma imprecisa enmig de la calor sufocant que regnava a l’Spotify Camp Nou, el tècnic blaugrana va apostar per fer un triple canvi a l’hora de joc i va donar entrada a Sergi Roberto, De Jong i Ansu Fati per Christensen, Gavi i Raphinha.Ansu i Busquets, amb dos rematades des de la frontal, obligaven per fi Dimitrievski a volar al pal esquerre per evitar el gol. Al Rayo li durava ja la pilota un sospir i el Barça començava a olorar la sang del rival.

A més a més, recuperava seguretat defensiva amb Araujo retornant a l’eix del darrere després d’actuar la primera hora al lateral dret, un altre dèficit del Barça en el seu debut de lliga. I és que amb l’uruguaià fora de la seua posició natural i Jordi Alba fora de forma, el conjunt culer no va atacar ahir amb els seus laterals.Aubameyang, que va sortir a la recta final, i Lewandowski, per partida doble, també van estar a punt d’inaugurar el marcador, i l’afició culer, amb il·lusions renovades, feia rugir el Camp Nou a crits de “Barça, Barça!”. Hernández Hernández li anul·lava un gol a Kessie per fora de joc al tall del temps reglamentari, i un altre pel mateix motiu a Falcao, després que Ter Stegen evités el gol de Salvi ja al descompte.

El temps es va esgotar i el nou Barça va acabar cedint els dos primers punts com a local aquesta temporada.

Malgrat que Xavi va posar gairebé tota l’artilleria, l’equip va evidenciar ahir una clara manca de gol

L’Espanyol, amb un gol de penal de Joselu al temps afegit després que Ortiz Arias el revisés, va rescatar un punt a Balaídos després d’haver aixecat un marcador de 2-0 al Celta a Balaídos. El Vila-real va fer valer el seu ofici i la qualitat dels jugadors per imposar-se a un batallador Valladolid que va merèixer una mica més, però que no va tenir fortuna a l’hora de trobar la porteria visitant.

“És una decepció, però demanem paciència i creure en aquest model”

Xavi Hernández va mostrar desil·lusió al no passar de l’empat amb el Rayo al Camp Nou: “Entenc la decepció, havíem generat moltes expectatives.

Cal analitzar bé el partit, millorar i continuar creient en el model i continuar treballant.” El tècnic egarenc va reconèixer que “el Rayo ha defensat molt bé. Ens ha costat generar més del normal. És una pena perquè volíem demostrar a la gent que estem en el bon camí.

És una decepció, però demanem paciència”.Eric García va lamentar l’empat i va assegurar que “de satisfet no te’n quedes mai si no guanyes”.

Nico renova fins al 2026 i se’n va cedit

El Barcelona i Nico González, que jugarà cedit al València aquesta temporada, han arribat a un acord per a l’ampliació del contracte del centrecampista, que acabava el 30 de juny del 2024 i que s’ha estès dos temporades més, fins al 2026, segons va informar ahir l’entitat blaugrana. La renovació de Nico, que passa a tenir una clàusula de rescissió de 1.000 milions d’euros, era el requisit que el Barça li havia posat per cedir-lo al conjunt valencià, que no tindrà opció de compra sobre el del planter.

Dest, fora de la primera convocatòria

Xavi Hernández va deixar ahir fora de la primera convocatòria per a l’estrena de lliga el lateral Sergiño Dest per decisió tècnica, a més de Pablo Torre, Braithwaite, Umtiti, Collado, Abde i Kounde, l’únic reforç que falta per inscriure. El Barça ja negocia amb el Manchester United el traspàs del lateral nord-americà, pel qual s’han demanat 20 milions d’euros. A Braithwaite i Umtiti també se’ls busca una sortida, igual que amb Abde, Collado anirà cedit a l’Elx i Torre alternarà la primera plantilla amb el filial.

Ancelotti revela que es retirarà al Madrid

L’italià Carlo Ancelotti, tècnic del Reial Madrid, va assegurar que es retirarà una vegada acabi la seua etapa al conjunt blanc, decisió que creu que té sentit ja que el Reial Madrid “és el cim del futbol”. “Aquesta etapa al Madrid posa fi a la meua carrera. Després dels blancs ho deixo.

El Madrid és el cim del futbol, té sentit posar fi aquí a aquesta experiència”, va explicar en una entrevista amb Il Messaggero. Després de la consecució de la Supercopa d’Europa, Ancelotti suma un total de 24 trofeus com a entrenador: “No m’apassiona fer comptes. Ho faré al final de la meua carrera, quan tingui sentit fer un balanç del meu treball”, va assenyalar.

Eibar i Alabès comencen amb una victòria

Eibar i Alabès es van emportar per la mínima l’encontre d’aspirants a l’ascens de la jornada d’ahir al derrotar el Tenerife (2-1) i el Leganés (1-2), respectivament. Per la seua banda, Mirandés i Sporting van firmar taules.

Lewandowski es lamenta d’una ocasió fallada.

Lewandowski es lamenta d’una ocasió fallada.EFE

Lewandowski es lamenta d’una ocasió fallada.

Lewandowski es lamenta d’una ocasió fallada.EFE

Lewandowski es lamenta d’una ocasió fallada.

Lewandowski es lamenta d’una ocasió fallada.EFE

tracking