El Pobla de Segur venç el Rialp i segella l'accés a la final del torneig

Malgrat jugar en inferioritat des del minut 38

Jugadors del Pobla celebren un gol, en una imatge d’arxiu.

Jugadors del Pobla celebren un gol, en una imatge d’arxiu.TOMÀS GARCIA

El Pobla de Segur es va imposar ahir al Rialp (1-3), malgrat jugar més d’una part en inferioritat numèrica, en la segona jornada del grup 1 de la Copa Pirineus i, després del triomf a la primera jornada, va certificar l’accés a la final del torneig. En un grup amb tres equips, el Pobla ha sumat els sis punts de sis de possibles, mentre que el Rialp i el Tremp –rivals en l’última jornada– no s’han estrenat, per la qual cosa ja no poden igualar el líder de grup, que descansa en l’última jornada. El Rialp, de Quarta Catalana, s’estrenava ahir al torneig, i ho feia a casa davant un Pobla que arribava després d’imposar-se al Tremp per 4-1 en la primera jornada.

L’encontre, disputat sota la pluja, va quedar marcat per l’expulsió, al minut 38, del porter visitant, Bellera, per tocar amb la mà una pilota fora de l’àrea.Malgrat això, el Rialp va acusar la diferència de categoria –el Pobla està a Tercera– i no va poder aprofitar la superioritat numèrica per emportar-se el triomf. El conjunt del Pallars Jussà es va avançar de penal, convertit per Miquel Molleví, abans de la mitja part (0-1) i, després del descans, va ampliar dos vegades la distància en el marcador. Plancheria va anotar el 0-2 al minut 50 i Chouaib va posar el 0-3 al marcador passada l’hora de partit.L’equip local va millorar en el tram final i va aconseguir maquillar el marcador a poc de la conclusió, amb l’1-3 anotat per Roqué al 88.