SEGRE

ATLETISME CARRERES POPULARS

Torna la Cursa de la Cordera d'Albesa

Diumenge a Albesa després de ser virtual el 2021 i no celebrar-se el 2020 per la pandèmia || Amb 250 corredors

Sisco Piqué i Eugènia Puiggròs, ahir durant la presentació.

Sisco Piqué i Eugènia Puiggròs, ahir durant la presentació.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un total de 250 corredors participaran aquest diumenge a Albesa en una nova edició de la Cursa de la Cordera, 43 Memorial Josep Fontanet, en les distàncies de 5 i 10 quilòmetres, a més d’una caminada de 5 quilòmetres. La sortida i arribada de les carreres tindran lloc des del camp municipal de futbol i comptaran també amb competició per als més joves. Així, se celebraran carreres de 2 quilòmetres i 1 quilòmetre, per a les categories de 12 a 15 anys i de 10 i 11 anys respectivament, a més d’altres de distància més curta per als més petits.

Tal com va explicar ahir durant la presentació de la prova atlètica l’alcaldessa d’Albesa, Eugènia Puiggròs, “és la carrera més antiga de Catalunya i està documentada el 1590”. Puiggròs va afegir que “és una bona oportunitat per conèixer el poble i practicar hàbits saludables”.Per la seua part, Sisco Piqué, membre del Club Excursionista d’Albesa i organitzador de la carrera, va animar tothom a “apuntar-se a una cursa que compta amb una gran tradició històrica”.Com ja és habitual, el premi per als guanyadors en les categories absolutes serà un corder preparat per cuinar, mantenint la tradició amb què va començar aquesta competició, malgrat que anys enrere s’entregava l’animal viu als primers classificats.La carrera, a més, homenatja Josep Fontanet, un dels referents de la competició, ja que la va guanyar en diverses ocasions. Precisament, Fontanet participava en una cursa que, en els seus inicis, oferia una prova oberta a tot el públic i una altra només per a participants del municipi.

La competició forma part de la Lliga Ponent 2022 i té com a límit els 250 inscrits. Les inscripcions es poden realitzar a través de: www.iter5.cat.Aquesta prova s’organitzava tradicionalment a Albesa el 16 d’agost, dia de Sant Roc, i estava concebuda com una carrera pedestre popular, lúdica però alhora molt competitiva en la qual corrien joves sense preparació atlètica. Durant generacions es va convertir en una disputa esportiva entre poblacions veïnes.L’última vegada que es va córrer realment va ser l’any 2019, ja que el 2020 no es va celebrar per la pandèmia i l’any passat va ser virtual.

El 2019 Ramon i Rosamari Carulla es van proclamar guanyadors de la carrera llarga, i Sergi Pascual i Antònia Argilés, de la curta.

tracking