ATLETISME CARRERES POPULARS

Les imatges de la Cursa de la Cordera d'Albesa

La prova, documentada com la més antiga de Catalunya, reuneix 150 atletes

Premi tradicional, però actualitzat - En aquesta edició, el premi que es va entregar als guanyadors de les categories absolutes va ser un corder preparat per cuinar, mantenint la tradició amb què va començar aquesta competició, malgrat que an ...JORDI ECHEVARRIA

Els corredors Eva Ledesma i Juanma Fernández es van proclamar aquest diumenge campions de la Cursa de la Cordera d’Albesa en la modalitat de 10 quilòmetres, la carrera més antiga de Catalunya i que està documentada des del 1590. La competició, que a més homenatja Josep Fontanet, un dels referents de la prova ja que la va guanyar en diverses ocasions, va comptar amb més de 150 participants entre les dos proves atlètiques que es van disputar i la caminada popular, que tenir un recorregut de cinc quilòmetres. En la carrera competitiva de 10 quilòmetres, Eva Ledesma (TRI-4.40) es va imposar amb un temps total de 43.49, seguida de Raki Garsaball (Clos Pons Thai Runners), amb 46.03, i d’Aïda Tugues (Xuxurras Team), que va acabar tercera amb un temps de 48.04.En l’apartat masculí, l’atleta independent Juanma Fernández es va proclamar campió amb un temps total de 41.19.

Roc Bosch (GEA Albesa) va ser segon, amb un temps total de 42.27, i Marc Feliu (Running Blau Peten) va completar el podi amb un temps total de 42.52.En la prova atlètica de cinc quilòmetres, en el quadre masculí, el corredor independent Javier Castells es va proclamar campió amb un temps total de 18.13, mentre que Cesc Parramona (Speed Republik) va ser segon amb un temps de 18.53 i l’independent Manel Jounou va quedar en tercer lloc amb un temps de 19.56.Pel que fa a la categoria femenina, Antonia Argiles (Clos Pons Thai Runners) es va proclamar campiona amb un temps total de 23.18, seguida d’Adriana Vilalta (Clos Pons Thai Runners), amb un temps total de 24.59, i de Gemma Godia (Clos Pons Thai Runners), que va completar el podi amb un temps de 27.04.La competició també va comptar amb curses per als més joves, amb recorreguts de 2 quilòmetres i d’1 quilòmetre, per a les categories de 12 a 15 anys i de 10 i 11 anys, respectivament, a banda de proves amb distàncies més curtes per als participants més petits.