BÀSQUET EUROBASKET

Espanya passa a quarts

El conjunt espanyol es classifica al derrotar Lituània a la pròrroga || Els de Scariolo s'enfrontaran al guanyador del partit entre Finlàndia i Croàcia

Usman Garuba, durant una acció del partit disputat al Mercedes-Benz Arena de Berlín.EFE

La selecció espanyola es va classificar ahir per a quarts de final de l’Eurobasket 2022 al superar Lituània (102-94) a la pròrroga, gràcies a una remuntada espectacular en els últims minuts del partit, després d’anar per sota en el marcador des del segon quart fins als dos últims minuts del duel. Espanya, que al descans perdia per 40-45, va anar de menys a més. En el tercer quart, a poc a poc va anar entrant en el matx fins que va aconseguir donar la volta al marcador i col·locar-se al davant en el tram final.

Quan semblava que la victòria de la selecció espanyola estava feta, un palmeig d’Ignas Brazdeikis va posar l’empat (83-83) per enviar el duel a la pròrroga.En el temps extra, Lorenzo Brown, que va acabar el xoc amb 28 punts i vuit assistències, va mostrar la seua explosivitat en atac i la seua calma a l’hora de prendre decisions per liderar Espanya fins a aconseguir la victòria que els donava el bitllet als quarts, en els quals s’enfrontarà al guanyador del partit Finlàndia-Croàcia, que es disputarà avui (14.45).Per la seua part, França es va imposar en el seu matx de vuitens a Turquia (87-86), mentre que Bèlgica va quedar eliminada al perdre contra Eslovènia (88-72) i Alemanya va superar Montenegro (85-79) per passar de ronda.