SEGRE

ESPORT FEMENí

Unes 3.000 persones s'apleguen a Tarragona per reivindicar l'esport femení català

L'objectiu de l'acte era visibilitzar la potència, transversalitat i dinamisme de l'esport femení

Unes 3.000 persones s'apleguen a Tarragona per reivindicar l'esport femení català

Unes 3.000 persones s'apleguen a Tarragona per reivindicar l'esport femení catalàACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unes 3.000 persones s'han aplegat aquest dissabte al Pavelló d'Esports Catalunya de Tarragona per reivindicar l'esport femení català. L'acte 'Entre totes, tot', organitzat per la Generalitat, ha reunit en un únic espai i per primera vegada el teixit que forma l'esport femení a Catalunya. "Es tracta d'un dia absolutament emocionant i fantàstic pel conjunt del país i per l'esport femení", ha reivindicat la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà "La vostra lluita, és la lluita del Govern i del país", ha continuat Vilagrà. De fet, una mostra del creixement de l'esport femení català és l'augment de les llicències esportives femenines: en la darrera dècada s'han incrementat un 20% arribant a les 163.000 i ja representen un 27% del total.

L'acte ha estat un reconeixement a les dones que estan vinculades a l'esport, des d'esportistes i entrenadores, segurament la cara més visible de la pràctica esportiva, a àrbitres, directives o periodistes, entre altres. "Si algú es pregunta 'on són les dones al món de l'esport?', avui veurà que som moltes i som aquí, en totes les disciplines i categories i ens mereixem visibilitat i reconeixement", ha afirmat la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge. "Però també ens mereixem que s'elimini d'una vegada per totes la bretxa salarial, que s'assoleixi la paritat en els espais de presa de decisions, i que s'erradiquin les violències sexuals en l'àmbit esportiu", ha apuntat Verge.

L'objectiu de l'acte era visibilitzar la potència, transversalitat i dinamisme de l'esport femení, així com potenciar l'empoderament mutu de totes les dones vinculades al món de l'esport per trencar motlles, barreres i estereotips i promoure noves referents. La trobada ha començat amb la signatura d'autògrafs per part de 14 esportistes d'alt nivell, com Laia Palau, Núria Picas, Laia Sanz, Marta Bach, Sarai Gascón, Mireia Benito o Melanie Serrano. El grup de xou del Club Patinatge Artístic de Girona ha encetat la cerimònia de reconeixements amb l'actuació 'Sinopsi'. Per la seva banda, el tancament de l'acte l'ha protagonitzat el grup de xou del Club Patinatge Artístic Olot amb la coreografia 'Escalant'.

Unes 3.000 persones s'apleguen a Tarragona per reivindicar l'esport femení català

Unes 3.000 persones s'apleguen a Tarragona per reivindicar l'esport femení catalàACN

tracking