ATLETISME CURSES DE MUNTANYA

La Matxicots reuneix 750 atletes

La carrera, amb sortida i arribada a Rialp, celebra l'edició 12 || Villarino i Llobera s'emporten la prova reina

Els atletes, en un dels trams de muntanya del recorregut per la Vall d’Àssua.

Els atletes, en un dels trams de muntanya del recorregut per la Vall d’Àssua.EDGAR ALDANA

La dotzena edició de la Rialp Matxicots va reunir ahir 750 atletes que van participar en la prova en les modalitats de Trail, de 50 quilòmetres i 4.500 metres de desnivell positiu, i la Mitja, de 21 km i 1.500 metres de desnivell. Alejandro Villarino i Àngels Llobera van ser els dominadors de la prova reina en categoria masculina i femenina, respectivament. Villarino es va imposar amb un temps de 6 h 15’, davant d’Abel Carretero (6 h.

18’). Ambdós van mantenir un duel molt igualat fins a l’ascens a les Picardes, ja en el segon tram de carrera, on el vencedor es va poder desmarcar i va acabar arribant a meta en solitari. En tercer lloc va arribar Jonatan Tejada, que va completar el podi amb un temps de 6 h 56’.

En la categoria femenina, Llobera no va donar opció des de l’inici i va anar en solitari durant pràcticament tot el recorregut fins a completar la prova amb un temps de 8 h 24’. A la segona plaça va acabar Laia Gilibets, amb 8 h 57’, i Mònica Pena va completar el podi (9 h 24’). En la Mitja, Marc Gasa es va alçar amb el triomf, després de completar el recorregut, amb pas per poblacions properes a Rialp com Altron, Escàs o Seurí, amb un cronòmetre de 2 h 01’.

Darrere seu van acabar Manel Garcia, segon (2 h 05’) i Nil Bacardit (2 h 06’). En dones, la vencedora va ser Paula Mata, que va dominar la carrera de principi a final, amb un temps de 2 h. 25’.

L’alcalde del municipi, Gerard Sabarich, va agrair el paper dels “més de 300 voluntaris que fan possible que aquesta cursa estigui entre les millors del país”. El 2021 va ser elegida la millor per un portal especialitzat.

La Matxixics tanca avui l’activitat a Rialp

Per tancar la Matxicots, avui se celebrarà la Matxixics, una prova reservada perquè els més petits es bategin en les curses de muntanya.

Uns 200 nens i nenes participaran en la prova que servirà per posar fi a l’edició, que “per als pobles de la Vall d’Àssua és una festa i es bolquen amb la prova”, segons va declarar el director de la Matxicots, Kiko Peris.

Moment de la sortida de la prova a Rialp.