SEGRE

BÀSQUET EUROBÀSQUET

Campions d'Europa!!!

Espanya exhibeix fortalesa com a equip i conquista una medalla d'or que semblava una utopia abans de començar el torneig || Derrota França i Willy Hernangómez, MVP de la competició

Rudy Fernández aixeca el trofeu de campió d’Europa que la selecció espanyola va guanyar ahir de forma brillant.

Rudy Fernández aixeca el trofeu de campió d’Europa que la selecció espanyola va guanyar ahir de forma brillant.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La selecció espanyola de bàsquet va conquerir ahir el quart Eurobasket de tota la seua història, un títol molt especial per la manera en què es va aconseguir, contra tot pronòstic, en una final en la qual França era la gran favorita i a la qual va assecar en un matx completíssim en què Espanya va estar davant en el marcador més de 38 minuts dels 40 de joc, i que va acabar amb 88-76. Juancho Hernangómez es va destapar en el seu millor partit de llarg en tota la competició, anotant 27 punts i capturant 5 rebots, el jugador que va trencar la final amb un segon quart excepcional en què va anotar sis triples i va desarborar del tot França. El madrileny va ser elegit l’MVP de la final i va anotar nou llançaments en onze intents des de més enllà de la línia de tres, una actuació històrica contra la qual res va poder fer França.

L’altre gran nom va ser el de Lorenzo Brown, elegit entre els millors cinc de la competició, igual que Willy Hernangómez, i que va acabar la final amb un doble-doble de 14 punts i 11 assistències que suposa, en l’apartat passador, un rècord en una final de l’Eurobasket.Espanya va dominar el xoc de principi a fi, prenent el control del marcador molt aviat i arribant a tenir un màxim avantatge de 21 punts al final del segon quart. Però França va reaccionar i amb un parcial de 0-16 va reduir la diferència a deu punts al descans i a la represa va arribar a situar-se a només tres punts (49-46). Però Espanya no es va descompondre, va aguantar el tipus i va tornar a aconseguir una renda entre 8 i 11 punts que va aconseguir rendibilitzar fins al final.

Willy Hernangómez va ser elegit l’MVP i Brown va entrar també en el quintet de l’Europeu.

tracking