SEGRE

BÀSQUET LLIGA CATALANA

El Barça obté el primer títol de la temporada a costa del Joventut

Kalinic va liderar l'atac amb 17 punts

La plantilla blaugrana posa amb el trofeu de la Lliga Catalana que va entregar el lleidatà Ferran Aril.

La plantilla blaugrana posa amb el trofeu de la Lliga Catalana que va entregar el lleidatà Ferran Aril.M.A. CHAZO/FCBQ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Barça va reconquerir ahir la Lliga Catalana ACB contra el Joventut (82-92) al Palau d’Esports de Tarragona, que va acollir una final igualada que els blaugranes van decantar a la segona meitat. Nikola Kalinic (17 punts, 11 en l’últim quart) va liderar la coral actuació barcelonista, amb paper destacat d’Abrines (12), Laprovittola (12) i Kyle Kuric (11) en el perímetre. Amb els 46 punts anotats pel trio interior verd-i-negre no n’hi va haver prou amb un rival amb més recursos.

Ahir es complien 14 anys de l’última Lliga Catalana al palmarès del Joventut, precisament contra el Barça, però els verd-i-negres no van aconseguir reeditar la gesta. El quadre blaugrana, que no guanyava el títol des del 2019, va consolidar el seu domini històric en la competició (23), seguit per la Penya (11). Sarunas Jasikevicius va convocar aquesta vegada els tres descartats en la semifinal (Sertac Sanli, Sergi Martínez i Cory Higgins) i va deixar fora Tomas Satoransky, Michael Caicedo i James Nnaji.

El retorn de Joel Parra, recentment proclamat campió d’Europa amb la selecció espanyola, va ser l’única novetat verd-i-negra. D’inici, l’enganxosa defensa del Joventut va encallar l’atac d’un Barça que va abusar del bot i li va permetre manar còmodament (14-5, min.7). Però Saras va canviar el quintet i l’equip va reaccionar i va acabar la primera meitat amb avantatge (37-41).

Els blaugranes es van distanciar gràcies a l’encert exterior de Jokubaitis, Higgins i Kuric (48-59, min.26), una diferència que va saber rendibilitzar fins al final del duel.

tracking