SEGRE

MOTOGP

Marc Márquez torna a la pole tres anys després

Canet sortirà primer en Moto2 i García Dols, tercer en Moto3

El pilot lleidatà Marc Márquez.

El pilot lleidatà Marc Márquez.Repsol Honda

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pilot espanyol Marc Márquez (Repsol Honda) ha conquerit la 'pole position’, 1.071 dies després de l’última vegada, per a la carrera de MotoGP del Gran Premi del Japó, setzena prova del Mundial de motociclisme, en una jornada en la qual Arón Canet (Kalex) es va garantir la primera posició de sortida en Moto2 i en la qual el japonès Tatsuki Suzuki (Profunda) va fer el mateix en Moto3.

Tres anys més tard i al mateix escenari que l’última vegada, Motegi, l’octocampeón del món va tornar a conquerir la pole en una Q2 passada per aigua, on es va imposar al francès Johann Zarco (Ducati) -que va haver de passar per la Q1- i al sud-africà Brad Binder (KTM), que l’acompanyaran a primera fila de la graella.

El seu 1:55.214 en moll, dos dècimes millor que el temps del francès, va valer al de Cervera per conquerir la seua 91a 'pole' mundialista, la número 63 en la categoria reina, tot en una jornada amb nombrosos retards i la cancel·lació dels tercers entrenaments lliures per la pluja.

Mentrestant, entre els favorits al títol, Aleix Espargaró (Aprilia) -tercer a 17 punts del lideratge- partirà amb avantatge en sortir des del sisè lloc de la graella, molt per davant del líder, el francès Fabio Quartararo (Yamaha), que començarà novè; i del segon de la general, l’italià Francesco 'Pecco' Bagnaia (Ducati), dotzè.

Entre els espanyols, Maverick Viñales arrancarà quart, per davant de Jorge Martín (Ducati) i del mateix Aleix i Pol Espargaró (Repsol Honda) ho farà onzè. Entre els que es van quedar en la Q1, Alex Márquez (Profunda) sortirà dissetè, Alex Rins (Suzuki) divuitè i Raúl Fernández (KTM), vint-i-dosè.

Canet sortirà des de la Pole en Moto2

En Moto2, l’espanyol Arón Canet (Kalex) va ser el més ràpid en una eterna Q2 marcada per la pluja. Amb només quatre minuts de sessió disputats, l’acció va haver d’aturar-se i no es va reprendre fins més d’una hora després; va ser llavors quan el de Corbera va marcar el 2:04.939 que li va donar la pole.

Juntament amb ell partiran en primera línia el seu compatriota Fermín Aldeguer (Boscoscuro), al que li havien cancel·lat l’última volta però que, hores després, va tornar a la segona plaça de la graella, i el britànic Jake Dixon (Kalex).

El líder de la general, Augusto Fernández (Kalex), haurà de remuntar posicions des de l’onzena però amb la tranquil·litat que el seu principal rival pel títol, el japonès Ai Ogura (Kalex), sortirà encara més retardat, tretzè.

A més, Jorge Navarro (Kalex) iniciarà la cita en setena posició, Alonso López (Boscoscuro) partirà dotzè, Albert Arenas (Kalex) dissetè, Pedro Acosta (Kalex) divuitè, Marcos Ramírez (MV Augusta) vint-i-setè, Jeremy Alcoba (Kalex) vint-i-novè i Manu González (Kalex), trentè i últim.

García Dols soortira tercer en Moto3 i Guevara, novè

Finalment, el japonès Tatsuki Suzuki (Profunda) va conquerir la pole en Moto3 davant del britànic Scott Ogden (Honda), inèdit en primera fila, i l’espanyol Sergio García Dols (GasGas), que provarà d’aprofitar la seua tercera posició de sortida per atansar-se en el campionat al seu company d’equip i líder de la categoria petita, Izan Guevara (GasGas), que part novè.

El de Burriana, a 33 punts del balear en la general, va passar per la Q1 i va estar a punt de donar la sorpresa en la 'qualy' final, però va patir una caiguda en la corba 7 a falta de dos minuts i mig quan venia rebaixant el seu millor registre.

Mentrestant, Guevara tancarà la tercera fila a la recerca de remuntar llocs. A més, Jaume Masià (KTM) sortirà desè, Carlos Tatay (CFMoto) ho farà onzè, Adrián Fernández (KTM) catorzè, David Muñoz (KTM) setzè, Iván Ortolá (KTM) vintè, Dani Holgado (KTM) vint-i-unè, Xavi Artigas (CFMoto) vint-i-tresè i Ana Carrasco (KTM), trentena.

tracking