SEGRE

BÀSQUET LLIGA FEMENINA

Nova temporada il·lusionant

La Lliga Femenina es presenta amb el Cadí la Seu, quart la passada temporada, i el retorn de la balear Alba Torrens després de jugar a l'estranger || Laura Peña va representar el club urgellenc

Foto de família de l’acte amb jugadores de tots els clubs, excepte els canaris, que no van poder viatjar.

Foto de família de l’acte amb jugadores de tots els clubs, excepte els canaris, que no van poder viatjar.FEB

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La base del Cadí la Seu Laura Peña va ser la representant del club de la capital de l’Alt Urgell en la presentació de la Lliga Femenina Endesa 2022-23, que va tenir lloc ahir a la seu de la companyia energètica a Madrid. La competició arrancarà el proper 5 d’octubre i compta amb un gran cartell gràcies a la tornada a la Lliga de jugadores espanyoles de primer nivell com Alba Torrens, que ha reforçat el València Basket. El Cadí la Seu, que va arribar a les semifinals pel títol, es va classificar per a la Copa de la Reina i la seua jugadora Irati Etxarri va ser elegida MVP de la competició, començarà la Lliga rebent un dels debutants a la categoria, l’Hozono Global Jairis d’Alcantarilla.

La setmana següent, el 12 d’octubre, jugarà el primer enfrontament com a visitant, a la pista del Movistar Estudiantes.Laura Peña, que la passada temporada va guanyar el premi de Jugadora Revelació de la Lliga. va compartir conversa amb la també catalana Sílvia Domínguez (Perfumerías Avenida), la mallorquina Alba Torrens (València) i la gallega María Araujo (Spar Girona). Totes elles, en representació dels quatre millors classificats de la Lliga 2021-2022, van ser introduïdes per Laia Palau, tot un emblema del bàsquet català que aquest any s’ha retirat de les pistes i s’ha convertit en la nova directora esportiva de l’Uni Girona.També hi va ser present la urgellenca Anna Palma, com a representant de l’Embutidos Pajariel Bembibre, equip en el qual complirà la seua tercera temporada després d’estar les dos anteriors amb el Cadí, amb què va debutar a l’elit.

Palma va compartir espai en aquest acte de presentació amb Marta Canela (Barça CBS), Érika de Souza (Hozono Global Jairis) i Cecilia Muhate (Innova TSN Leganés).L’exjugadora Margarita Wonny Geuer va recordar el seu or a l’Europeu del 1993 en “un campionat increïble” i va aprofitar l’oportunitat per “repetir” com d’orgullosa està dels seus fills Willy, Juancho i Andrea Hernangómez. “El més orgullosa que estic d’ells és que són bones persones i sempre els diem que gaudeixin, perquè són moltes hores i ens facin disfrutar als altres”, va assenyalar.També va assistir a la presentació l’única seleccionadora dona que ha tingut fins ara la selecció, la barcelonina María Planas, que va destacar que el bàsquet ha “evolucionat moltíssim” des de la seua època. “Ara veus jugar els equips femenins i et diverteixes.

D’altra banda, a la Lliga actual hi ha més jugadores que han estat fora i tornen; això m’agrada perquè és més competitiva”, va concloure.

Jordi Acero recupera efectius per a la Lliga

El tècnic del Cadí la Seu, Jordi Acero, espera tenir, malgrat les baixes, un equip de garanties per afrontar la Lliga Catalana, la semifinal de la qual l’enfrontarà aquest divendres al Joventut de Badalona a Girona. “Intentarem arribar amb 9 o 10 jugadores.

M’agradaria tenir-les a totes, però són coses que poden passar”, va dir Acero, que espera els propers dies la belga Elise Ramette, que juga demà els quarts de final davant d’Austràlia. Kovacevic i Strautmane són ara les més dubtoses de cara a la Lliga Catalana.

tracking