SEGRE

MOTOGP

Oliverira guanya la carrera de MotoGP del Gran Premi de Tailàndia, i Márquez queda cinquè

A la volta 15, Marc Márquez, que anava quart, lluitava per entrar en el podi amb Francesco Bagnaia

Marc Márquez

Marc Márquez: "Estic molt emocionat de tornar a MotoGP": AFP7 / Europa Press

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portuguès Miguel Oliveira (Ducati) s’ha imposat aquest diumenge en la carrera de MotoGP del Gran Premi de Tailàndia, setzena prova del Mundial de motociclisme, mentre que l’italià Tony Arbolino (Kalex) ha vençut en una carrera de Moto2 aturada abans de temps per la pluja i l’espanyol Izan Guevara (GasGas) tindrà el seu primer 'match ball’ pel títol de Moto3 a Austràlia després d’una cita en la qual Sergio García Dols (GasGas) se’n va anar a terra i va guanyar l’italià Dennis Foggia (Profunda).

El caos per la pluja a Buriram, que ha tornat al campionat després de dos cancel·lacions per la pandèmia, deixa als tres primers pilots de la categoria reina en només 20 punts, amb el francès Fabio Quartararo (Yamaha) encara líder però assetjat per l’empenta dels seus principals adversaris.

El de Niça, que va arribar a atresorar 91 punts d’avantatge sobre el segon i que ara n’acumula 219, només va poder ser dissetè i no ha sumat en el traçat tailandès, on l’italià Francesco 'Pecco' Bagnaia (Ducati) s'ha aprofitat de les ordres d’equip a Ducati per pujar-se al podi i quedar-se a només dos unitats d' 'El Diable'.

També ha pres aire Aleix Espargaró (Aprilia); el de Granollers ha guanyat cinc valuosos punts en acabar onzè i continua aspirant al títol, a 20 unitats de Quartararo. Tot a falta de tres Grans Premis per a la resolució del campionat: Austràlia, Malàisia i València.

La tensió s'ha deixat sentir a la graella de sortida, on Aleix Espargaró ha provat de convèncer, sense èxit, els seus companys i Direcció de Cursa, argumentant que la prova no podia disputar-se per la mala visibilitat entre les voltes 3 i 4. "No es veia res, no es podia córrer", exclamava. 

Tanmateix, tot ha arrancat amb una hora de retard i amb l’italià Marco Bezzecchi (Ducati) defensant la seua posició de 'pole'; una sanció al transalpí per superar els límits de la pista que ha deixat el cap de carrera a l’australià Jack Miller (Ducati) en el segon gir.

També Aleix s'ha vist  llastat poc després amb una 'long lap' per conducció irresponsable en llançar fora de la pista al sud-africà Brad Binder (KTM), i ha caigut fins la catorzena plaça.

A la volta 15, el portuguès Miguel Oliveira (KTM) ha pres el comandament de la carrera mentre la pista s’assecava, i Marc Márquez (Repsol Honda), quart, ha lluitat per entrar en el podi amb Francesco Bagnaia (Ducati).

El francès Johann Zarco (Ducati) s'ha enfocat al mig d’ambdós i ha amenaçat d’arrabassar la tercera posició a 'Pecco', però han entrat en joc les ordres d’equip. Així, Bagnaia ha pogut completar un podi que ha encapçalat Oliveira, amb el seu segon triomf del curs, i en el qual Miller ha sigut segon.

Marc Márquez ha quedat finalment cinquè, mentre que Maverick Viñales (Aprilia) ha acabat setè, per davant d’Alex Márquez (Profunda) i de Jorge Martín (Ducati). Alex Rins (Suzuki) ha acabat tretzè, Pol Espargaró (Repsol Honda) catorzè i Raúl Fernández (KTM), quinzè.

tracking