SEGRE

FUTBOL INVESTIGACIONS

“Abusos sistèmics” al futbol femení dels EUA

Una investigació destapa la desprotecció de la Federació a les jugadores

Internacionals per USA, amb la bandera del país.

Internacionals per USA, amb la bandera del país.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una investigació independent sobre el futbol professional femení nord-americà ha dictaminat que ni la Federació (US Soccer) ni la Lliga Nacional (NWSL) no van proporcionar un entorn segur per a les futbolistes, a més de confirmar l’existència d’abusos de forma “sistèmica”. “La nostra investigació ha revelat una lliga [NWSL] en la qual l’abús i la mala conducta [abús verbal i emocional i mala conducta sexual] s’havien tornat sistèmics, incloent-hi múltiples equips, entrenadors i víctimes”, indica l’informe, de més de 300 pàgines i que està dirigit per l’exfiscal general interina Sally Q. Yates.Una de les conductes més destacades de què informa són “les històries de conducta sexual inapropiada”.

“Les jugadores van descriure un patró de comentaris carregats de contingut sexual, insinuacions sexuals i tocaments sexuals no desitjats, i relacions sexuals coercitives”, assenyala.La investigació, basada en més de 200 entrevistes, apunta que l’abús a l’NWSL “té les arrels en una cultura més profunda en el futbol femení, començant a les lligues juvenils, que normalitza l’entrenament verbalment abusiu i desdibuixa els límits entre entrenadors i jugadores”.“En més de 200 entrevistes, vam escoltar informe rere informe de diatribes implacables i degradants; manipulació que tractava de poder, no de millorar el rendiment; i represàlies contra els que van intentar presentar-s’hi”, subratlla aquest informe. “Aquests descobriments són esquinçadors i profundament preocupants. Tot l’abús descrit és imperdonable i no té cabuda en cap camp de joc, en cap centre d’entrenament o lloc de treball.

Com a organisme rector nacional del nostre esport, US Soccer està totalment compromès a fer tot el que estigui al seu abast per garantir que tots els jugadors, en tots els nivells, tinguin un lloc segur i respectuós per aprendre, créixer i competir”, va assenyalar la presidenta de US Soccer, Cindy Parlow Cone.

tracking