SEGRE

COS TÈCNIC

El Cadí obre una nova era

Temporada 2022-2023

El conjunt urgellenc obre aquesta tarda al Palau d’Esports amb el Jairis la setzena temporada a la màxima categoria del bàsquet estatal.

El conjunt urgellenc obre aquesta tarda al Palau d’Esports amb el Jairis la setzena temporada a la màxima categoria del bàsquet estatal.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Cadí la Seu comença aquesta tarda (20.00 hores) al Palau d’Esports, on rebrà el debutant Jairis murcià, una nova era després de la marxa de dos dels principals referents de les últimes temporades, Bernat Canut a la banqueta, el tècnic de més èxit en la història de l’entitat, i la navarresa Irati Etxarri a la pista, la seua jugadora franquícia, que curiosament seguiran compartint aventura, però ara a l’Uni Girona. Sense el tècnic que ha portat l’equip a classificar-se per a Europa tres vegades en quatre campanyes, el club va mantenir la filosofia i va mirar a casa per suplir la seua marxa, i va apostar pel seu segon, Jordi Acero, la mateixa fórmula que ja va fer en l’anterior relleu tècnic i que tan bon resultat li ha donat. A més a més, la direcció tècnica capitanejada per Pep Ribes va aconseguir el que mai abans havia aconseguit en les quinze temporades anteriors a la Lliga Femenina: renovar més de la meitat de la plantilla, que representa un plus a nivell de cohesió.

Les bases Laura Peña (elegida la campanya passada jugadora revelació de la Lliga) i Laia Raventós, les escortes Ariadna Pujol i Júlia Soler, l’alera letona Paula Strautmane i les pivots Montse Brotons i la nord-americana Jewel Tunstull segueixen en el projecte, que s’ha reforçat amb la tornada de Geo Bahí i quatre estrangeres que doten l’equip de més fortalesa i varietat de recursos. La nord-americana Taylor Koenen és cridada a ser una de les referències ofensives de l’equip, que guanya força interior amb l’arribada de la búlgara Maria Kostourkova i la montenegrina Bojana Kovacevic, que encara no s’ha pogut estrenar per culpa d’una malaltia, igual que la base Elise Ramette, que ahir va arribar a la Seu després de participar amb Bèlgica en el Mundial d’Austràlia.La internacional belga, que avui al matí farà el primer entrenament, estarà a disposició de Jordi Acero, no així Kovacevic, que està fent la seua particular pretemporada després de gairebé tres setmanes sense entrenar-se, ni Strautmane, que ja podria reaparèixer d’aquí a una setmana a la pista de l’Estudiantes. Malgrat la manca d’efectius i els problemes físics que han alterat, i molt, la pretemporada, l’equip no podia tenir una millor arrancada conquerint la Lliga Catalana, com ja va fer la temporada anterior.

“Arribem a l’inici de Lliga molt millor que fa cinc dies. Un dels objectius que ens havíem marcat com a equip era tornar de Girona [on es va jugar la Lliga Catalana], ja fos havent jugat un partit o els dos, sent millors com a grup i equip, i penso que això ho hem aconseguit. Després de gairebé dos setmanes sense poder entrenar cinc contra cinc, hem afrontat dos partits de nivell i, a més, hem aconseguit revalidar el títol de la Lliga Catalana que, per a un club com el nostre, que no està acostumat a guanyar-los, haver-ne aconseguit dos en dos anys és molt important”, va assenyalar Acero.Malgrat reconèixer que la marxa d’Etxarri “és insubstituïble”, assegura que, amb els reforços, “tenim més recursos a nivell ofensiu”, encara que deixa clar que “la clau per a nosaltres és no focalitzar el joc en una o dos jugadores sinó en el joc col·lectiu, a compartir la pilota, i crec que totes les jugadores que tenim ens poden aportar punts i poden sumar”, va afegir.

Tampoc vol parlar de reptes a llarg termini. “No vull marcar-me cap objectiu, més tenint en compte que és el meu primer any com a entrenador, però és evident que ens agradaria entrar a la Copa de la Reina. Però hem d’anar pas a pas, consolidant-nos com a grup i amb el pas de les jornades veurem si estem per entrar a la Copa o on som”, va dir Acero, que també va avisar que “a finals d’octubre començarem la EuroCup i veurem com afrontem el desgast físic de dos competicions”.

tracking