SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

El Barça saneja els comptes gràcies a les 'palanques'

Tanca l'exercici passat amb 98 milions de benefici i en pressuposta 1.255

El president Joan Laporta, ahir a la seu de la Fundació Cruyff.

El president Joan Laporta, ahir a la seu de la Fundació Cruyff.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El FC Barcelona va presentar ahir el tancament econòmic de la campanya passada amb un benefici de 98 milions d’euros i el pressupost per a la temporada 2022/23, que en preveu 1.255 milions, la qual cosa suposa un rècord històric en facturació per al conjunt blaugrana. Una presentació en la qual el vicepresident econòmic, Eduard Romeu, va detallar les xifres d’una temporada marcada per “l’esforç en la recuperació dels ingressos”. D’aquesta manera, els d’explotació en la 2021/22 van ser de 1.017 milions d’euros, amb unes despeses de 856 milions.

L’exercici va estar marcat per la venda del 10 per cent dels drets de TV derivats dels partits de LaLiga del primer equip de futbol masculí. Aquest últim punt va reportar uns ingressos bruts de 266 milions d’euros no previstos inicialment en el pressupost, aprovats en l’assemblea del passat 16 de juny.Quant a les despeses d’explotació (856 milions d’euros), 72 estan per sobre de l’import pressupostat a causa de l’“esforç realitzat durant el mercat d’hivern per a la millora de la plantilla del primer equip”, segons Romeu. Tanmateix, la massa salarial és de 518 milions d’euros, 99 milions per sota de l’exercici anterior.Per un altre costat, Eduard Romeu també va presentar el pressuposat de l’exercici 2022/23 que es portarà a aprovació a l’assemblea de diumenge, així com les dos operacions extraordinàries firmades durant l’estiu d’aquest any, ja aprovades, que seran objecte de ratificació per votació específica per part dels socis compromissaris.

“Hem passat d’estar a UCI a planta”, va afirmar Romeu. El pressupost inclou uns ingressos d’explotació de 1.255 milions d’euros, cosa que suposa el rècord històric en facturació del club gràcies a la venda del 15 per cent dels drets de TV de la Lliga relatius al primer equip masculí de futbol per import de 400 milions d’euros. D’altra banda, sense tenir en compte aquest efecte extraordinari, preveuen millorar la resta dels seus ingressos en 105 milions d’euros, gràcies a “la millora” dels seus contractes de patrocini per més de 200 milions.

“Si tornarà Messi? Fem miracles”

El vicepresident econòmic del Barcelona, Eduard Romeu, va respondre ahir amb un “nosaltres fem miracles” a la pregunta de si una possible tornada de Messi seria viable econòmicament per a l’entitat blaugrana. Messi, per la seua part, va dir que “segurament” el de Qatar sigui l’“últim Mundial”.

Sampaoli relleva Lopetegui al Sevilla

L’argentí Jorge Sampaoli serà l’entrenador del Sevilla fins al juny del 2024, en substitució de Julen Lopetegui. Serà la segona etapa al club.

Triomfs de Betis, Reial Societat i Vila-real

El Betis va guanyar la Roma (1-2) i la Reial Societat el Sheriff moldau (0-2) a l’Europa League, mentre que el Vila-real va golejar l’Àustria de Viena (5-0) en la Conference League.

tracking