SEGRE

FUTBOL FORMACIÓ

Naix una escola inclusiva de les cendres de l'EFAC

El CEF Almacelles va estrenar el cap de setmana un equip femení i un prebenjamí

L’equip femení del CEF Almacelles, abans d’estrenar-se en competició aquest cap de setmana.

L’equip femení del CEF Almacelles, abans d’estrenar-se en competició aquest cap de setmana.CEF ALMACELLES

Creat:

Actualitzat:

Quan l’EFAC Almacelles va desaparèixer fa tres temporades –la 2019-20 el primer equip ja s’havia traslladat al Ramon Farrús per després convertir-se en l’Atlètic Lleida–, no només va deixar Almacelles sense Primera Catalana, sinó que va desguarnir tota una escola base que havia treballat durant anys. Amb aquell buit, es va crear una nova entitat, el CEF Almacelles, amb dirigents que seguien de l’etapa anterior, però que van decidir fer un gir al projecte de base per convertir l’escola “en un espai inclusiu, en què tothom pugui interactuar amb la resta de la gent i sigui un espai per evadir-se i gaudir de l’esport”, explica a SEGRE el president de l’entitat, Joan Bosch.

Així, el nou club acull nens i nenes del Centre de Menors de Raimat, dels pisos tutelats de Gimenells i de l’hospital Sant Joan de Déu perquè puguin competir o només entrenar-se, si així ho desitgen. “Ens fem càrrec de l’assegurança de tots aquells que vinguin al club, competeixin o no, ja que nosaltres volem cuidar la gent que esculli estar aquí”, deia el president.Així, el club té ara sis equips federats i dos, l’amateur femení i el prebenjamí, es van estrenar en competició aquest cap de setmana.

“Estem creixent des de baix i això és bonic. Les escoles grans ens han fet molt mal i, per això, intentem que la gent estigui contenta al club, se senti feliç”, afegia Bosch, que va assegurar que “la nostra funció ha de ser ajudar els jugadors i no entrar en el mercadeig de nois que moltes vegades passa”.

Quant al cas del projecte femení, ja es va formar l’any passat, amb un grup de noies que només s’entrenava. En canvi, aquest any “un grup de catorze noies ha volgut federar-se i competeix a la Lliga Amateur de Futbol 7”, explicava el president. “Un altre grup prefereix només entrenar-se, però pràcticament fan el mateix que les federades, s’entrenen cada dia de la setmana juntes i només se separen dijous”, detalla Bosch, que es mostrava molt il·lusionat amb el projecte i “amb moltes ganes que creixi a poc a poc” i que deixa la derrota per 10-1 en la seua estrena contra la Noguera en una cosa anecdòtica.

tracking