SEGRE

ESPORTS

El Clàssic s'ha narrat per primera vegada en hindi, el tercer idioma més parlat

L’Índia ha viscut per primera vegada el clàssic narrat en algunes de les seues principals llengües

El Clàssic s'ha narrat per primera vegada en hindi, el tercer idioma més parlat

El Clàssic s'ha narrat per primera vegada en hindi, el tercer idioma més parlatEFE/ Sergio Pérez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Índia ha viscut aquest diumenge el clàssic del futbol espanyol d’una manera especial, amb la narració per primera vegada del duel entre el Reial Madrid i el Barcelona en algunes de les seues principals llengües, com l’hindi, el tercer idioma més parlat del món, a més de l’oriental bengalí i el meridional malabar.

Aquesta antiga colònia britànica, que va aconseguir la seua independència el 1947, compte amb l’anglès com a idioma d’ús comú entre la població de més recursos, però és minoria en aquest país d’1.400 milions d’habitants.

En general, la població es comunica en les seues llengües regionals, com l’hindi -idioma natiu de més de 230 milions d’indis i parlat per 530 milions al país-, el bengalí parlat sobretot en l’estat de Bengala, amb 66 milions de parlants natius, i el malabar o malayalan, amb 30 milions de nadius al sud.

El primer gol del partit, de Karim Benzema, que vha obert la victòria del Reial Madrid (3-1) pot ser batejat com el primer gol d’un clàssic transmès a aquestes tres llengües.

LaLiga ha fet servir el ganxo inigualable del clàssic per començar aquest nou idil·li amb aquests tres idiomes en el gegant asiàtic i, per celebrar-ho, ha organitzat, entre d’altres, un visionament en la costanera Bombai al que han assistit uns 3.000 fanàtics del futbol.

En el seu intent de "fer soroll", LaLiga ha organitzat aquest esdeveniment amb l’estrella convidada Patrick Kluivert, l’icònic exfutbolista neerlandès del Barcelona, que s'ha connectat en diverses ocasions durant la transmissió del partit per comentar el duel, amb la imatge en ocasions de fons de l’ambient durant el visionament a Bombai.

Per la influència que va tenir la figura de Leo Messi anys enrere, el Barcelona compt potser amb un major nombre de seguidors a l’Índia, malgrat que el Reial Madrid supera al Barça en el nombre de penyes oficials al país: deu de blanques davant dos blaugrana.

tracking