SEGRE

DEPORTES

Pallissa històrica

L'ICG Força Lleida naufraga a Valladolid, on encaixa la derrota més voluminosa de la història || Pèssima primera part amb un equip sense ànima ni intensitat

El portuguès Brito intenta anar-se’n del marcatge d’Allen, que va ser un malson a la pintura.

El portuguès Brito intenta anar-se’n del marcatge d’Allen, que va ser un malson a la pintura.ÁREA 11

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un ICG Força Lleida desconegut es va deixar ahir la imbatibilitat al Poliesportiu Pisuerga, on va encaixar un sever correctiu (97-57) d’un Reial Valladolid que li va passar literalment per sobre. Els de Gerard Encuentra van ser una caricatura de l’equip que havia enlluernat en les tres primeres jornades. Va tancar el primer quart amb 13 punts a baix (29-16) i va sucumbir al segon, en què el rival va arribar a tenir més diferència (25 punts) que punts havia anotat (47-22, m.17).

A la segona meitat va intentar reaccionar, ja sense Carrera, desqualificat per sengles tècniques superat l’equador del segon quart, però la ferida era ja massa gran i no va poder ni tan sols maquillar el marcador, i va arribar a perdre per 42 punts (85-43). Al final van ser 40, la derrota més voluminosa de la història del club, que superen els 39 pels quals va perdre a Granada la temporada 2019-2020 (86-47). L’ICG Lleida ja va començar el duel concedint molt a la seua pintura, on els de Paco García anotaven amb molta facilitat.

Sort en van tenir els lleidatans del seu encert al triple, que els va mantenir al partit (11-10, m.4), però poc va durar la igualtat. Un parcial de 12-4 en tot just tres minuts va obligar Gerard Encuentra a aturar el partit, perquè la diferència ja era important (23-14). La cistella que va anotar tot just reprendre’s el joc Gettys, que ahir va jugar l’últim partit amb l’ICG Lleida, no va fer canviar la dinàmica d’un primer assalt que es va tancar amb un 6-0 final dels locals (29-16).En el segon període la situació encara es va complicar més.

Dos triples de sortida de De la Fuente i Gantt van situar el desavantatge en 19 punts (35-16) i l’ICG Lleida es va ensorrar. Sense la intensitat que requereix un partit d’aquestes característiques, més contra un rival dels més físics de la Lliga, i amb un atac atropellat i un encert per terra, l’electrònic va anar eixamplant-se sense fre i es va arribar al descans amb el partit pràcticament dat i beneït (76-43). Abans, els àrbitres ja havien fet de les seues desqualificant Carrera per dos tècniques, la primera per llançar la pilota als peus d’un rival quan anava a perdre la possessió, una cosa que fan tots els jugadors, i la segona per protestar una falta inexistent.Tocava apel·lar, més que a l’èpica, a l’orgull d’uns jugadors que semblaven enfonsats.

Un 0-5 de sortida, amb una safata de Cuéllar i un triple d’Urtasun, va semblar que reactivava l’ICG Lleida, però va ser un mer miratge. D’això se’n va encarregar Torres, que amb deu punts seguits va tallar d’arrel la reacció lleidatana i va tornar la renda per sobre dels 20 punts (66-40). Només van faltar dos antiesportives seguides, aquesta vegada clares, per acabar de liquidar el quadre de Gerard Encuentra, que veia com un altre dels seus jugadors, Juani Marcos, se n’anava al vestidor desqualificat.

D’aquí fins al final va ser un calvari per a un ICG Lleida que ha de girar full ràpid.

Carrera se’n va anar del partit al minut 18 per dos tècniques i Marcos, al 28 per dos antiesportives

Gerard Encuentra, entrenador de l’ICG Força Lleida, va lamentar la imatge mostrada ahir a Pisuerga, amb la derrota més voluminosa de la història de l’entitat. “Nosaltres no hem viatjat, ens hem quedat a l’autobús”, va sentenciar el tècnic. “Cal felicitar el Valladolid perquè és el justíssim vencedor, ens han passat per sobre, ens han guanyat absolutament en tot: en energia, rebot, a moure la pilota, en mentalitat.

Hem estat molt malament des del principi. Ens han agafat un petit avantatge i hem abaixat els braços. Això és una cosa que no ens podem permetre.

Hem de ser un equip batallador i més fora de casa”, va afegir Encuentra. Sobre si és un dur cop a les aspiracions de l’equip, l’entrenador lleidatà va assenyalar que “anem 3-1, tot i que no hem donat una bona imatge i hem de millorar. Però l’equip treballa bé, aquest partit l’hem d’oblidar de pressa.

Però repeteixo que hem fallat en energia i això no ens ho podem permetre”. A més, sobre l’actuació arbitral, trasbalsadora durant la primera meitat, Encuentra va manifestar que “quan perds per 40 punts no et pots excusar en els àrbitres. És veritat que en accions puntuals hi ha hagut diferent criteri.

Però no em puc excusar perquè el marcador és el que és, encara que hi ha hagut decisions a la primera meitat que han provocat que això sigui així de gran”, va puntualitzar. Encuentra també va dir que el Valladolid és candidat a tot, però que “això és molt llarg, veurem el que passa”. Paco García, tècnic del Valladolid i ex del Lleida Bàsquet a la Lliga ACB, va assenyalar que “ja vaig dir que seria un partidàs i els hem tret de la pista.

Ja vaig haver de parar un entrenament previ perquè l’equip estava preparat per a això”.

El portuguès Brito intenta anar-se’n del marcatge d’Allen, que va ser un malson a la pintura.

El portuguès Brito intenta anar-se’n del marcatge d’Allen, que va ser un malson a la pintura.ÁREA 11

El portuguès Brito intenta anar-se’n del marcatge d’Allen, que va ser un malson a la pintura.

El portuguès Brito intenta anar-se’n del marcatge d’Allen, que va ser un malson a la pintura.ÁREA 11

tracking