SEGRE

ESQUÍ AQUÀTIC COMPETICIÓ

Lleida triomfa en esquí-surf

Claudio Sáez, d'11 anys, ha estat campió d'Espanya, i Hannah Gea, de 14, bronze en sub-18 || La targarina és al centre de tecnificació de Castelldefels i el del Segrià opta a l'Europeu

Claudio Sáez, amb la seua taula, al Campionat d'Espanya

Claudio Sáez, amb la seua taula, al Campionat d'Espanya

Creat:

Actualitzat:

El cap de setmana passat es va celebrar a l’Olymplic Cable Park de Castelldefels el Campionat d’Espanya de Cable Wakeboard, una disciplina que pertany a la Federació Internacional d’Esquí Aquàtic que consisteix a surfejar sobre una planxa estirada per un sistema de cables similar al d’un teleesquí, i en què dos lleidatans, Claudio Sáez i Hannah Gea, van triomfar amb un or i un bronze, respectivament. Claudio Sáez, nascut a Lleida fa 11 anys, es va proclamar campió sub-11, després d’un exercici molt complet, amb trucs molt poc usuals en competidors de la seua edat. El seu nivell ha cridat l’atenció de la Federació Catalana que, segons explica el seu pare, Claudio Sáez, “l’ha inclòs al programa de tecnificació, ja que els ha cridat l’atenció que, amb 11 anys, faci trucs que es comencen a fer amb 14”.

Amb el triomf a l’Estatal i el suport federatiu, el lleidatà opta a disputar l’Europeu l’any que ve si la família s’ho pot permetre econòmicament. “Tenim la il·lusió d’anar-hi, però encara no se sap on se celebrarà i d’això dependrà, encara que esperem que la federació també ens ajudi.”Sáez va començar a practicar el cable wakeboard a l’Alpipark d’Alpicat, on també va començar amb 6 anys Hannah Gea, tot i que ella ho va fer en el kitesurf i al cap de poc temps es va passar al wakeboard. La surfista de Tàrrega s’entrena des de fa temps al centre de tecnificació de Castelldefels i va aconseguir bronze aquest diumenge al la categoria sub-18 del Campionat d’Espanya malgrat que té només 14 anys.

“Estava una mica nerviosa perquè al no haver-hi prou noies de la meua edat em van pujar de categoria”, explica Gea que, tot i així, reconeix que “estava segura que podia aconseguir la medalla si no queia i, com tot va anar bé, em vaig emportar el bronze”. La de Tàrrega diu que la seua intenció és “anar pujant de nivell en la meua nova categoria per, a la llarga, poder arribar a competir a escala europea”.

L’Alpipark, única escola lleidatana de cable wakeboard

Els dos surfistes es van iniciar en el món del cable wakeboard a l’Alpipark, una antiga bassa de pescadors a l’embassament del Pla, entre Alpicat i Malpartit, que es va remodelar el 2015 per allotjar activitats aquàtiques. “Des d’aleshores oferim activitats de piragüisme, paddle surf i cable wakeboard, i el 2017 vam obrir l’escola per a la gent que vol competir”, explicava ahir a SEGRE Carlos Aresté, director del parc, l’únic a Lleida en el qual es pot fer wakeboard. El dirigent va dir que “ve molta gent a provar aquests esports de forma esporàdica i ens agradaria que n’hi hagués més que s’apuntessin a l’escola, perquè la xifra ha baixat una mica amb la pandèmia”.

Hannah Gea, a l'esquerra, al tercer calaix del podi de l'Estatal

Hannah Gea, a l'esquerra, al tercer calaix del podi de l'Estatal

Sáez, durant el seu exercici aquest cap de setmana.

Sáez, durant el seu exercici aquest cap de setmana.

tracking