HOQUEI PATINS OK LLIGA FEMENINA

Vila-sana: tornada a la rutina amb triomf

El Vila-sana venç el Las Rozas en un partit sense brillantor, el primer després del Mundial || Luchi Agudo i Dai Silva, acabades de coronar campiones del món, van encarrilar el triomf al tram final

Després del partit, el club va homenatjar Luchi Agudo, Vale Fernández i Dai Silva, les tres campiones del món, i a Anna Salvat, subcampiona.JOAN GÓMEZ

Després de set setmanes sense competir amb l’equip per complet, el Vila-sana es va enfrontar ahir al cuer Las Rozas per iniciar de nou la competició de lliga després del Mundial, que ha deixat tres medalles d’or i una de plata al Pla d’Urgell. L’equip de Lluís Rodero va començar amb energia, però la falta d’encert va començar a fer efecte en el conjunt local, que es va entrabancar i va acabar traient el triomf per tres accions de talent en el tram final (3-1), perquè la tornada a la rutina del Vila-sana fos, com ve sent, en forma de victòria. Les tres campiones del món Luchi Agudo, Dai Silva i Vale Fernández van esperar primer a la banqueta, en la visita d’un Las Rozas que arribava a Vila-sana com a cuer i sense haver puntuat encara en Lliga.

Al contrari que les tres argentines, la subcampiona del món, Anna Salvat, va arrancar com a portera titular i va ser decisiva en diverses ocasions per mantenir el 0-0 al marcador.

Luchi Agudo, Dai Silva i Vale Fernández van començar a la banqueta, però van ser decisives per al triomf

El conjunt local va imposar un ritme inicial alt, amb ocasions constants sobre la porteria de Nerea Notario, que va resoldre bé les intervencions que es va veure obligada a fer, però va veure més vegades com la pilota es perdia fregant la porteria.El Vila-sana va tenir nombroses ocasions, la més clara un travesser de Luchi al minut 18, però la falta d’encert va desanimar les jugadores de Lluís Rodero, que van anar abaixant el ritme i l’alegria en el joc i van trobar el seu aliment en Anna Salvat. La jove portera va estar poc requerida, però va resoldre amb gran encert els pocs llançaments a porteria que el Las Rozas va trobar al contraatac.Després del descans, el Las Rozas va seguir amb el seu pla de partit, que consistia a defensar prop de la seua porteria, però va canviar a defensa zonal, fet que va desconcertar una mica el Vila-sana. Malgrat això, les del Pla van continuar arribant a la porteria de Notario, de tal manera que el primer gol semblava inevitable.

No ho va aconseguir Victòria Porta, en una rematada des de dins de l’àrea i tampoc Vale Fernández, en un clar contraatac.Va ser una altra de les campiones del món, Luchi Agudo, la que finalment va aconseguir l’objectiu del gol, a nou minuts, (1-0) i només un minut després la seua compatriota Dai Silva va ampliar distàncies amb una gran jugada personal (2-0).Tanmateix, com a demostració que els engranatges de l’equip no carburen encara al cent per cent, una pèrdua innecessària va provocar que María Alcalde anotés el 2-1. Però amb el que havia costat posar-se en avantatge, el Vila-sana no ho deixaria perdre i, sense deixar marge, Victòria Porta es va inventar un gol per donar tranquil·litat i segellar d’aquesta manera el triomf (3-1).

“Podríem haver sentenciat al principi”

El tècnic del Vila-sana, Lluís Rodero, va destacar que era “important” conseuir el triomf en un partit que considerava “trampa”.

“Era molt difícil jugar el partit, perquè teníem quatre jugadores que arribaven després del Mundial, amb tot el que comporta emocionalment i físicament, i sabíem que costaria”, va dir Rodero, que a més tampoc no tenia al cent per cent Victòria Porta. “Ha tingut febre fins avui”, va explicar, i va afegir que “Luchi ha jugat limitada perquè ha arribat amb tendinitis”. Tanmateix, el tècnic va lamentar que “hem començat molt bé i al principi hauríem pogut sentenciar”.

“En cas d’haver marcat a l’inici era un partit per gaudir, però no ha estat així i ha costat més.”.

Luchi Agudo celebrant el primer gol del partit davant del Las Rozas.