HOQUEI OK LLIGA FEMENINA

Victòria de líder

El Vila-sana venç en la visita a la pista del Manlleu, un rival directe pel títol, amb exhibició de la portera Anna Salvat || Les del Pla d'Urgell han guanyat els seus dos partits després del Mundial

Vale Fernández controla la bola davant l’oposició d’una jugadora rival.

Vale Fernández controla la bola davant l’oposició d’una jugadora rival.CLARA LIÁÑEZ

El Vila-sana va guanyar ahir el seu sisè partit aquesta temporada en la visita al Manlleu (2-3), equip també candidat al títol. L’equip lleidatà va culminar amb aquesta victòria una gran actuació coral, que li permet continuar invicte i colíder de la categoria –empatat amb el Palau de Plegamans, que també va guanyar ahir–. Anna Salvat, portera internacional amb Espanya en el recent mundial de l’Argentina, va ser peça fonamental per frenar l’atac del Manlleu, el segon equip més golejador de la categoria, darrere del mateix Palau de Plegamans.

El matx va començar molt igualat, però les lleidatanes van ser les primeres a obrir el marcador després d’una combinació entre Barcons i Vale Fernández (0-1, 3’). La igualtat es va mantenir, ja que Anna Casaramona, màxima anotadora de la categoria aquesta temporada, va empatar en una jugada individual (1-1, 11’).

El Vila-sana va dominar més a la segona meitat i això es va reflectir en el marcador. Laura Barcons va aparèixer de nou per rematar a porteria un rebot després d’un tir de Victòria Porta (1-2, 29’) i la campiona del món amb Argentina, Luchi Agudo, va anotar amb un potent tir a la cantonada dreta de la porteria d’Abril Alonso per donar tranquil·litat a les lleidatanes (1-3, 41’).

El Manlleu va tornar a ficar-se en el partit en els minuts finals gràcies a un nou gol de Casaramona (2-3, 47’), però el Vila-sana va aguantar i es va emportar un valuós triomf. Les del Pla rebran dissabte vinent (19.00) el Liceo de la Corunya.

Lluís Rodero: “Ha estat una victòria important en una pista difícil”

L’entrenador del Vila-sana, Lluís Rodero, va valorar positivament la victòria tot i que va admetre que no va veure l’equip “bé a la primera part. No hem tingut la intensitat i el cap que tocava i ens en hem anat al descans amb un 1-1”.

Va afegir que a la segona “hem sortit amb un molt bon joc, encara que hem patit en els últims minuts. Al final, ha estat una victòria important en una pista molt difícil”, va valorar. Amb referència a la gran actuació de la portera Salvat, va destacar que “amb l’Anna i la Sandra tenim la millor porteria de la Lliga”.