SEGRE

Mundial de Qatar

Casemiro envia el Brasil a vuitens

El Brasil supera per la mínima Suïssa (1-0)

Casemiro envia el Brasil a vuitens

Casemiro envia el Brasil a vuitensEFE/EPA/Tolga Bozoglu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

No va tenir Luka Modric ni Toni Kroos al costat, però Casemiro, o 'Casemito', com sempre que el necessiten, ha sortit al rescat del seu equip per connectar un tret amb l’empenya, tot d’un plegat, i enviar el Brasil als vuitens de final del Mundial (1-0).

El centrecampista del Mancheter United, que feia broma en la prèvia amb quins companys es troba més còmode al mig del camp. "Luka Modric i Toni Kroos", ha desactivat l’ensopiment del seu equip, que segueix amb problemes de creació de joc i de connexió amb l’atac, i ha liquidat la classificació dels brasilers a vuitens. Segona selecció amb el bitllet ja comprat, juntament amb França, però amb més dubtes en el joc que els gals.

No és cap misteri. Al Brasil li està costant obrir els partits. La selecció de Tite toca i toca, però pateix un món per descol·locar defenses tan ben treballades com la Sèrbia i la Suïssa. Els de Murat Yakin, a més, no han renunciat a la pilota amb el menyspreu amb què ho van fer els balcànics. Van intentar disputar la possessió al Brasil i van controlar el partit durant bastants minuts, tancant espais al Brasil i fent bona aquesta màxima: "si tu tens la pilota, el teu rival no el té". Johann Cruyff era un geni.

La pressió alta dels suïssos, unit a un centre del camp poc creatiu, que troba a faltar la creativitat del '10,' ha obligat a abocar el joc brasiler a la banda. Mentre Neymar havia de veure el partit des de l’hotel, amb el turmell lesionat en alt, Raphinha ha assumit el paper protagonista. De les seues botes n'ha nascut la poca màgia de la que s'ha pogut disfurtar durant el primer temps. Un centre preciós perquè Vinícius, amb la canyella, fallés un gol clamorós, un desbordament des de la banda que ha acabat en xut a les mans de Sommer i diverses passades verticals erràtiques. No ha brillat el del Barcelona per la seua precisió, però sí pel seu caràcter per agafar les regnes d’un equip mancat de líder en atac.

En aquest context d’ensopiment, en què només Raphinha i molt poc de Vinicius han brillat, Suïssa ha aprofitat la deixadesa per enviar avisos. Primer en una pilota morta en un córner en el qual Rubén Vargas es va escapolir de Thiago Silva, abans que Alisson li arrabassés la pilota, i més tard quan una passada de 30 metres va trobar Widmer dins de l’àrea. El lateral suís es va acomodar la pilota i va buscar un passada de la mort que va desactivar Mil·litau.

El Brasil li van entrar les presses i Tite va ficar Rodrygo en lloc de Paquetá, el seu pla més ofensiu. L’empat no era dolent, però aquest partit era per guanyar-lo i va creure trobar l’antídot en una enrevessada jugada que va començar a batzegades en el centre del camp i que va acabar amb una triangulació entre Rodrygo, Casemiro i Vinícius, que ha sortejat un defensa i després d’una temptativa ha definit davant de Sommer. L’alegria ha estat efímera; el VAR ha vist el fora de joc de Richarlison en la construcció de la jugada. S'havia de tornar a començar. 

El Brasil no ha estat capaç de connectar amb la seua gent de dalt i l’única opció ha estat confiar-ho tot a l’arrencada de Vinícius o a una jugada aïllada. Una vegada més, com davant de Sèrbia, el Brasil ha confiat que algú agités la llàntia màgica, i aquesta vegada no ha estat Richarlison, ha estat Casemiro.

Va combinar amb Rodrygo en la frontal i va treure un tret sec, botant i que, després de tocar lleugerament en un defensor suís, es va allunyar fins ficar-se al costat de pal. De primeres, un golàs; de segones, també, però amb una miqueta de sort.

No li va fer falta més al Brasil, que va assegurar la segona victòria del torneig i ja és a vuitens de final. Virtualment també és primera, només un daltabaix davant de Corea del Sud li ho impedirà.

tracking