SEGRE

Mundial de Qatar

Messi, davant Lewandowski

El grup C es tanca demà amb múltipleS combinacions obertes

Messi, davant Lewandowski

Messi, davant LewandowskiEFE/ Juan Ignacio Roncoroni

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sense marge d’error conflueixen en l’última jornada de la fase de grups Polònia i l’Argentina, amb la classificació en joc i la necessitat de puntuar per passar la fase de grups i amb Leo Messi i Robert Lewandowski com a capitans de cada bàndol aspirant a formar part dels vuitens de Qatar 2022.

Demà a les 20:00h es veuran les cares Polònia contra l’Argentina en el partit del grup C que se celebra a l’Estadi 974 amb tot obert. Polònia és líder amb 4 punts mentre que l’Argentina i l’Aràbia Saudita en tenen 3 i Mèxic únicament un punt. Si Mèxic perd o empata queda fora automàticament, mentre que si aconseguís guanyar per quatre gols de diferència, podria accedir al segon lloc independentment de si Polònia o l’Argentina vencessin el seu partit. Si Mèxic guanya 4-0 i l’Argentina empata queda eliminada l’albiceleste (Mèxic tindria 4 punts i diferència de +2 davant dels mateixos punts però diferencia +1 dels albicelestes). Si Mèxic guanya 4-0 i l’Argentina perd queda eliminada l’albiceleste perquè Mèxic tindria 4 punts i l’equip sud-americà 3.

D’altra banda, si Mèxic guanya 4-0 i l’Argentina guanya 1-0 l’eliminada seria Polònia perquè Mèxic tindria 4 punts i una diferència de +2 i encara que Polònia hauria aconseguit 4 punts, la seua diferència seria de +1.

Una nova final espera al conjunt de Lionel Scaloni. La segona després de la de Mèxic que va saldar positivament amb la primera victòria en la competició (2-0) i a contracorrent després de l’entrepussada inicial contra l’Aràbia Saudita, en el primer partit del torneig que ja ha condicionat el recorregut de l’Albiceleste.

Amb aquesta necessitat s’embarca en el duel el combinat argentí que va trobar certa calma amb la millora mostrada contra Mèxic i que ara topa amb Lewandowski i la seua tropa. És la tercera cita mundialista entre l’Albiceleste i les Àguiles Blanques. Les dos anteriors, ambdues, seguides, en la dècada dels 70, van acabar un una victòria per a cada equip: la d’Alemanya 1974 va ser per al planter europeu i la següent, quatre anys després, a l’Argentina 1978, l’edició del primer títol argentí, per al quadre local.

Leo Messi s’enfronta a Lewandowski. Dos estrelles mundialistes que convergeixen prematurament, amb interessos oposats, amb l’exigència mínima en joc, la classificació. El pols entre el millor jugador del món i el màxim golejador europeu en els temps recents mesuren les seues forces i calibren els seus interessos. Per a l’argentí, que millora a Qatar un registre cada jornada, es tracta, a més, d’una qüestió personal, ja que probablement es troba davant de l’última oportunitat d’alçar la copa.

Per al polonès es tracta de posar la seua selecció de nou al taulell dels supervivents. Escapar-se de la primera fase en què ha quedat estancada en les últimes edicions. Inclosa la de Rússia 2008, quan no va superar la fase de grups i el jugador del Barcelona va marxar sense anotar gol. S’ha tret el jugador de Varsòvia aquesta llosa a Qatar. Va marcar contra l’Aràbia Saudita per situar la seua selecció al capdavant del grup. 

Qatar reuneix per quarta vegada l’astre argentí i al líder polonès en un camp de futbol. De les tres anteriors en surt millor parat Lewandowski que va guanyar, amb el Bayern de Munic, dos dels duels davant de Messi, amb el Barcelona. Totes en Lliga de Campions. Les semifinals del 2015 que va tirar endavant el conjunt blaugrana, encara que amb un triomf per a cada equip, i el llegendari i humiliant 8-2 que el campió alemany va endossar al representant de LaLiga.

Amb tot el seu planter espera l’Argentina Polònia en un duel clau. Lionel Scaloni té tots els seus jugadors. No hi va haver lesionats en el partit contra Mèxic. Encara així, l’onze de l’Albiceleste pot patir variacions respecte als partits anteriors. Si l’entrenador argentí va revolucionar el seu onze d’un partit a l’altre, del de l’Aràbia Saudita al de Mèxic, amb cinc canvis, per a la cita davant de Polònia és previsible alguna variant.

Reclama un lloc amb força Enzo Fernández que va fer un gir al partit passat i que va ser clau en el primer triomf de l’Argentina en el Mundial. Va marcar el seu primer gol amb l’Albiceleste i la titularitat és pròxima. El jugador del Benfica ocuparà el lloc de Guido Rodríguez o Alexis Mac Allister per acompanyar Rodrigo de Paul i, probablement, Leandro Paredes que tornarà a l’onze inicial del qual va caure després del primer partit.

Scaloni no ha definit la qüestió dels laterals. Sobretot del dret. Ha alternat Nahuel Molina i Gonzalo Montiel. I en l’atac no hi ha dubtes amb la terna formada per Ángel Di María, Leo Messi i Lautaro Martínez. L’Argentina tindrà davant un mur. Un conjunt amb la idea clara. Replegat i sense necessitar la pilota amb freqüència per fer mal. Lewandowski és l’amenaça, en el joc aeri i en les transicions ràpides, a l’espai.

Czeslaw Michniewicz ha variat tàcticament en els seus anteriors compromisos. Davant Mèxic va jugar amb cinc defenses. Després, va apostar per Krystian Bielik i Przemyslaw Frankowski per enfortir el dins del camp davant de l’Aràbia. I li va anar millor.

tracking