Una acció del partit entre Croàcia i el Brasil.

Una acció del partit entre Croàcia i el Brasil.Nick Potts / PA Wire / dpa / Europa Press

Croàcia, vigent subcampiona mundial, va acabar amb el somni del Brasil d’aconseguir la sisena copa de món al superar la Canarinha per 4-2 en la tanda de penals després d’acabar el partit amb empat a zero i la pròrroga amb igualada a un. Bruno Petkovic, amb un gol en el minut 116, havia neutralitzat la diana que havia aconseguit prèviament Neymar Jr a la pròrroga i que semblava portar al Brasil a quarts de final. Amb la moral pels núvols, Croàcia, va tornar a sobreviure als penals, en els quals va anotar tots els que va tirar i van fallar Rodrygo i Marquinhos. Croàcia s’enfrontarà dimarts vinent en la primera semifinal, que es disputarà a l’estadi de Lusail, al vencedor del partit entre els Països Baixos i l’Argentina.