SEGRE

FUTBOL NECROLÒGICA

Mor Txetxu Rojo, mite de l'Athletic Club

Tenia 75 anys i és el segon jugador amb més partits en la història de l'equip bilbaí, amb 541, i va entrenar la UE Lleida els cursos 1995-96 i 1996-97, a Segona divisió

Txetxu Rojo, en la seua etapa com a entrenador de la UE Lleida.

Txetxu Rojo, en la seua etapa com a entrenador de la UE Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Txetxu Rojo Arroita, un dels grans jugadors de la història de l’Athletic Club, va morir ahir als 75 anys. Rojo és el segon jugador que ha vestit més vegades la samarreta de l’equip bilbaí, només darrere d’una altra de les grans llegendes de l’entitat, José Ángel El Chopo Iribar.

El gran dels Rojo, que estava delicat de salut ja feia temps, va jugar un total de 541 partits en les 17 temporades en què va estar a l’equip blanc-i-vermell –l’únic on va competir com a jugador–, en els quals va marcar un total de 68 gols.

Jugador esquerrà i de molta classe, extrem esquerre o interior, comptava en el seu palmarès amb dos títols de Copa, els del 1969 i el 1973, en els quals l’Athletic es va imposar, en sengles finals, a l’Elx i al Castelló.

Ja retirat com a jugador, Rojo va ser entrenador del mateix Athletic Club i el seu filial i, posteriorment, va dirigir el Celta de Vigo i l’Osasuna, abans de recalar a la UE Lleida, el gener del 1996, substituint Antonio López. En aquell temps l’equip lleidatà es trobava a prop del descens a Segona divisió i després de 19 partits amb Rojo a la banqueta el conjunt blau va acabar la Lliga onzè.

El bilbaí va arrancar la següent temporada a la banqueta del Lleida, però va ser acomiadat el gener del 1997, amb l’equip quinzè, empatat a punts amb l’Orense, que marcava la zona de descens. Rojo va ser substituït provisionalment per Miguel Rubio i Francisco Martínez Bonachera va acabar la temporada com a tècnic, salvant l’equip. Així, Rojo va dirigir el Lleida 39 partits –35 en Lliga i 4 de Copa del Rei–, amb un bagatge de 15 triomfs, 11 empats i 13 derrotes.

Després del seu pas per Lleida va entrenar el Salamanca, el Saragossa en dos etapes i va tornar a l’Athletic Club –els tres equips competien a Primera– i el seu últim equip va ser el Rayo a Segona.

tracking