Tutegen el líder

El Cadí la Seu no pot encadenar la tercera victòria al perdre a Girona un derbi que va arribar a dominar però que va acabar cedint en els tres últims minuts || Watts debuta i firma 13 punts per ser la màxima anotadora de l'equip, que va donar una gran imatge

Montse Brotons, defensada per la seua excompanya Irati Etxarri.

Montse Brotons, defensada per la seua excompanya Irati Etxarri.ÁREA 11

El Cadí la Seu no va poder encadenar la tercera victòria a la Lliga al perdre 67-57 a Girona un derbi que va arribar a dominar, però que va acabar cedint davant de l’equip dels ex Bernat Canut i Irati Etxarri. Les de Jordi Acero es van reposar d’una mala arrancada i van manar en el marcador, tutejant tot un líder, que es va veure contra les cordes en diversos moments. Al final, la precipitació, les pèrdues i alguns errors clars en atac els van acabar condemnant després de completar una gran actuació, destacant el Stephanie Watts, que va debutar amb 13 punts per ser la màxima anotadora.

El quadre gironí va arrancar el matx igual com va acabar el seu duel d’Eurolliga de dimecres davant del Perfumerías Avenida, en mode devastador. Després del 4-4 inicial, amb quatre punts de Tunstull, les locals van aconseguir un parcial de 10-0 en poc més de dos minuts que va obligar Jordi Acero a parar el duel (14-4). El Girona estava dominant a la pintura amb Araújo i Tolo i les transicions de la debutant Sykes, davant d’un Cadí molt dèbil en defensa i desencertat en atac.

Però la sortida a pista de Laura Peña i de la també debutant Watts va revolucionar el joc de les urgellenques. Després d’arribar el Girona a la màxima renda, dotze punts (16-4, m.6), Strautmane va trencar una sequera de quatre minuts i Watts anotava el seu primer triple per escurçar distàncies (16-9), si bé les locals mantindrien la renda per sobre de la desena fins que un 0-4 final de les urgellenques, amb protagonisme de nou de l’escorta de North Carolina, va deixar el marcador en un 22-15 al final del primer quart.

El segon assalt va arrancar igual com va acabar el primer, amb un Cadí a l’alça que en poc més d’un minut li va endossar un parcial de 0-7, amb cinc punts seguits de Watts, inclòs un triple, que posava les taules al derbi (22-22) i obligant Bernat Canut a demanar el seu primer temps mort. El quadre lleidatà vivia els seus millors moments, tancant molt bé el rebot i buscant les millors situacions ofensives.

El Cadí va capgirar el partit poc abans de l’equador del període (25-26), que va tancar aconseguint una màxima renda de quatre punts (33-37) gràcies a un parcial final de 0-5, amb cinc punts seguits de Geo Bahí. Les de Jordi Acero havien doblat en anotació el Girona (11-22), que en aquest quart va abaixar molt les prestacions ofensives.

A la represa, les gironines van reprendre el comandament gràcies al domini de Tolo a la pintura. L’australiana va guanyar clarament la partida a Tunstull i amb sis punts va contribuir a donar la volta al marcador en l’equador del període (43-39). Acero va demanar temps i el seu equip va tornar a equilibrar el marcador (45-45) gràcies a quatre tirs lliures anotats per Watts i Soler i a un triple de Bahí.

El Girona no aconseguia desenganxar-se del rival i els nervis van aflorar, protestant qualsevol acció als col·legiats. Quatre punts finals de Murphy i Sykes van donar aire a les de Bernat Canut abans d’afrontar l’últim assalt, en el qual el van tornar a suar. Un 0-8 de parcial tot just arrancar el quart, amb cistella de Tunstull, triple de Bahí, el seu tercer de la nit, i un 2+1 de Raventós, va posar en perill el Girona.

Canut va parar ràpidament l’encontre i va reorganitzar el seu equip, que va tornar a equilibrar el marcador gràcies a Gardner i Araújo (55-55). Un clamorós error de Tunsull sota el cèrcol i una pèrdua de la mateixa nord-americana segons després van donar aire al Girona, que va aconseguir distanciar-se 61-55 amb un contraatac franc de Gardner, l’MVP de la passada Lliga.

Faltaven encara més de dos minuts, però el Cadí ja no va tenir poder de reacció, és més, es va acabar diluint fruit de la precipitació i de les pèrdues, que van permetre al Girona acabar sentenciant el partit i emportar-se una victòria per deu punts, una diferència que per a res fa justícia a la igualtat que va presidir el derbi del retrobament.

“Hem competit davant d’un gran equip”

Malgrat la derrota, Jordi Acero es va mostrar molt content pel joc i el nivell que va donar el seu equip. “Fins als últims cinc minuts hem fet un bon partit i hem competit davant d’un dels millors, per no dir el millor equip de la Lliga. Estem contents pel treball en general, però al final, amb 53-55, se’ns han acabat les forces i el Girona no ha parat de prémer”, va assenyalar.

Sobre l’actuació de Watts, va dir que “aquesta setmana ja li havíem vist coses, però la posada en escena que ha fet és per estar contents. Evidentment ha de millorar coses, però per ser el primer partit la valoració és més que positiva”.