Un altre cop creu per al Cadí la Seu

Al Cadí la Seu se li torna a escapar un partit als últims segons, aquesta vegada a la pista de l'Araski després d'una pròrroga || Guanyava de 10 punts a 7 minuts per al final

Novena derrota. El Cadí la Seu, que queda ara amb un balanç de 5-9 al perdre ahir, rebrà divendres el Perfumerías Avenida.AREA11

El Cadí la Seu va veure com de nou se li escapava ahir la victòria en un partit amb un final ajustat. Va perdre 67-62 a la pista de l’Araski, equip que amb aquesta victòria, juntament amb la de Girona sobre el Bembibre, aconsegueix la classificació per a la Copa. L’equip de Jordi Acero va caure a la pròrroga, després d’un partit que va ser ajustat fins que, gràcies a una gran segona part, va arribar a manar per deu punts (37-47) a falta de set minuts.

Però l’equip basc, liderat per una incommensurable Tanaya Atkinson, que va anotar 27 punts, va anar a poc a poc retallant l’avantatge de les lleidatanes, per forçar la pròrroga a falta de cinc dècimes (54-54). En els cinc minuts afegits, el Cadí la Seu ja no va tenir cap opció i va cedir 67-62 per encaixar la novena derrota de la Lliga. El partit es va moure sempre sobre una anotació baixa.

El Cadí sap que els partits els guanya des de la defensa i es va aplicar a això, per la qual cosa a l’Araski li costava anotar, però les urgellenques tampoc van estar gaire encertades en atac. Van fallar els cinc primers llançaments a cistella, mentre que l’Araski, amb molt poc, s’avançava 4-0. Però cinc punts consecutius de Jewel Tunstull li van donar el primer avantatge del partit (4-5, a falta de 4.55).L’equilibri es mantenia en el marcador, gràcies a un triple de Laura Peña que contrarestava dos cistelles de White (8-8, a 3.19), però una antiesportiva assenyalada a Tunstull sobre Atkinson la va aprofitar la nord-americana de l’Araski per anotar els dos tirs lliures que, amb una cistella posterior, van posar el 12-8 a 3.06.

Wats i Pujol van evitar que la distància creixés i un triple final de Peña va tancar el parcial amb 16-16. El segon quart no va començar bé per al Cadí, que va estar 4 minuts sense anotar, fet que va portar l’Araski a anar-se’n cinc cap amunt (21-16), fins que Soler tornava a anotar per a les urgellenques, la qual cosa, unida a una cistella de Tunstull i una altra de Soler, va ajustar el marcador (24-22, a 3.28). Dos cistelles més de Brotons i Ramette van posar el 26-26, però l’Araski va arribar al descans amb avantatge gràcies a l’encert de tirs lliures (30-26).El Cadí va tancar molt bé la defensa en el tercer quart, fet que va portar l’Araski a estar 7 minuts sense anotar, però les urgellenques, també amb moltes errades en el tir, només van poder empatar (30-30, a 4.36).

Llavors, Watts i Ramette van obrir una petita bretxa (31-35), que Kovacevic va elevar al 33-37 per tancar el període, amb l’Araski amb només 3 punts però deixant-lo viu. El Cadí va entrar molt bé en el quart decisiu, i gràcies a l’encert de Tunstull, Soler i dos triples consecutius de Ramette i Strautmane, va arribar a la renda més elevada, 10 punts (37-47), a set minuts per al final. Va emergir llavors de nou Atkinson, que va anotar dos cistelles consecutives per posar el 41-47 a 5.50 sense que el Cadí la pogués parar.

Els fantasmes dels partits perduts en els últims segons se’ls van aparèixer a les lleidatanes, que veien com la renda minvava lentament, per ser només a tres punts a falta d’un minut (50-53). La pilota els cremava i això ho va aprofitar Araski per forçar la pròrroga amb una cistella d’Atkinson a 5 dècimes del final (54-54). A la pròrroga, un Cadí amb la moral fràgil va veure com l’Araski se n’anava ràpidament al 59-54 i ja no va tenir opcions, malgrat que Bahí va posar el 64-60 a 40 segons per al final. De nou va tornar a sortir creu i el partit va acabar 67-62.

“Hauríem d’haver trencat el partit al tercer quart”

Jordi Acero va lamentar que l’equip no sabés aprofitar millor el seu bon tercer quart. “Crec que hem fet un bon quart, deixant l’Araski en només tres punts, encara que nosaltres només n’hem anotat onze. Podíem haver trencat el partit aquí i no ho hem fet.” Va afegir que “al quart ens n’hem anat de deu punts, però Atkinson ha estat la protagonista, ha desplegat tot el seu talent ofensiu i no l’hem pogut aturar, malgrat els canvis que hem intentat”. D’altra banda, va admetre que “durant els últims minuts ens ha vingut la por de guanyar, per totes les situacions que hem viscut durant els partits anteriors, hem comès errors que no havíem fet durant el partit i a la pròrroga han estat millor. Estem fotuts com a equip una altra vegada, però hem d’aixecar-nos”.