SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Lewandowski jugarà el derbi

El polonès tenia una sanció de tres partits però el Tribunal Contenciós li va concedir ahir la cautelar || L'Espanyol critica una decisió que veu “insòlita”

Xavi i Diego Martínez, ahir al Camp Nou.

Xavi i Diego Martínez, ahir al Camp Nou.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Barcelona podrà comptar avui al derbi contra l’Espanyol del Camp Nou (14.00) amb Robert Lewandowski, després que el Tribunal Central Contenciós de Madrid li hagi concedit una mesura cautelar a la sanció de tres partits. El polonès va ser expulsat el 8 de novembre davant d’Osasuna per doble groga, però el Comitè de Competició de l’RFEF li va imposar tres partits, un per l’expulsió, i dos més pel gest que va fer de tocar-se el nas al considerar que va ser una actitud de menyspreu o desconsideració envers l’àrbitre Jesús Gil Manzano, per la qual cosa era baixa davant de l’Espanyol, l’Atlètic i el Getafe. El club blaugrana va apel·lar defensant que Lewandowski havia mostrat “el seu descontentament amb el tracte rebut per part de l’àrbitre principal del partit”, mentre que el davanter va assegurar que el seu gest anava dirigit al tècnic Xavi Hernández.

Tant el Comitè d’Apel·lació com el Tribunal d’Arbitratge Esportiu (TAD) van desestimar les al·legacions del Barça, per la qual cosa aquest va decidir acudir al Tribunal Central Contenciós de Madrid, que li va concedir la cautelar que li permet jugar avui.“Ens n’hem assabentat quan estàvem acabant l’entrenament. Hem plantejat durant tota la setmana diferents opcions. Poder comptar amb ell és una bona notícia, però saber-ho un dia abans del partit quan tots els entrenaments han estat preparats per jugar sense ell no és el millor timing per a nosaltres.

Ell també està content i sorprès pel timing”, va dir Xavi. L’Espanyol, per la seua part, va criticar la mesura cautelar, que considera “insòlita” i va assegurar que “no es donen els requisits” que justifiquin la mesura, que segons la seua opinió “condiciona” una jornada que va començar dijous.Xavi va admetre que el recent Mundial condiciona la tornada a la Lliga, tot i que “espero que cap a bé. Hem donat als mundialistes 7-10 dies bons i ens ha anat bé l’aturada perquè hem recuperat pràcticament tots els jugadors.

L’entrenador mira l’entrenament i quan acaba té sensacions, i les meues són molt bones”. Del partit va dir que “és un derbi i estem molt motivats després d’un mes i mig sense competició. Hi ha ganes i il·lusió, tornem a una competició en la qual som líders i ens fa molta il·lusió guanyar-la i competir-la”, va dir.

Karim Benzema va aconseguir un doblet, amb un gol de penal i un altre a plaer després d’una passada de Camavinga, i va deixar el Reial Madrid líder de LaLiga, a l’espera del que faci el Barcelona avui amb l’Espanyol, en un partit en el qual el Reial Valladolid va merèixer més, però va topar amb un gran Courtois (0-2). El Reial Madrid va patir, ho va passar malament, Courtois va evitar tres vegades el gol del Valladolid, mai es va sentir còmode i va jugar un futbol inofensiu a Zorrilla. Va passar allò de tantes altres vegades i als merengues se’ls va posar el partit de cara en els últims minuts.

Un penal de VAR transformat per Benzema al minut 81, una roja a Sergio León i una contra culminada una altra vegada pel francès van donar els tres punts als blancs. Per la seua part, Celta i Sevilla van allargar ahir les ratxes negatives sense guanyar a l’empatar un gol a Balaídos, en un partit en què van tornar a mostrar molts dubtes. El mateix resultat van recollir Cadis i Almeria (1-1) al Nou Mirandilla de la capital gaditana.Amb un doblet de Borja Mayoral, el Getafe va guanyar 2-0 el Mallorca i es va allunyar dels llocs de descens, ara a sis punts de distància a falta de completar-se la resta de la quinzena jornada.

Abans de començar tots els partits es va fer un minut de silenci en memòria de Pelé, mort dijous als 82 anys.

Araujo rep l’alta i entra a la convocatòriaA més de Lewandowski, Xavi Hernández podrà comptar avui amb el defensa central Ronald Araujo, que va rebre l’alta mèdica i va entrar a la llista de convocats. L’uruguaià va ser operat fa tres mesos al patir una avulsió del tendó de l’adductor llarg de la cuixa dreta, per la qual cosa es va perdre el Mundial de Qatar.

Multes per a 75 acusats per una baralla mortalEl Jutjat Penal número 23 de Madrid ha sentenciat a multes d’entre 300 i 1.350 euros 75 acusats de participar el 2014 a la capital en una baralla entre seguidors del Deportivo i de l’Atlètic, en la qual va morir al Manzanares un seguidor corunyès, Francisco Javier Romero, àlies Jimmy.

tracking