SEGRE

FUTBOL DEFUNCIONS

Mor als 58 anys l'exfutbolista italià Vialli

Per un càncer que patia des de feia un lustre || Llegenda del Calcio, va jugar a Sampdoria, Juventus i Chelsea i després va entrenar

Vialli, en imatge d’arxiu quan Itàlia va guanyar l’Eurocopa 2020.

Vialli, en imatge d’arxiu quan Itàlia va guanyar l’Eurocopa 2020.EFE/EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exfutbolista italià Gianluca Vialli va morir ahir als 58 anys en un hospital de Londres per un càncer de pàncrees que patia des de feia cinc anys i que el va obligar a deixar el seu càrrec de cap de la delegació de la selecció italiana el passat 14 de desembre. La Federació Italiana de futbol (FIGC) va confirmar en un comunicat la seua mort i va convocar un minut de silenci en senyal de dol a l’inici de tots els partits del cap de setmana. Vialli va ser un dels futbolistes, dirigents i entrenadors més importants del Calcio en la dècada dels noranta.

Nascut a Cremona, Vialli, davanter centre, va començar la seua carrera al Cremonese el 1980 i després va fitxar per la Sampdoria (1984), on va coincidir amb el seleccionador azzurro Roberto Mancini. Amb ell va forjar una amistat que va traspassar els terrenys de joc i van fer història al guanyar l’únic Scudetto (1991) que atresora el club genovès en el seu palmarès. El 1992 perdria la final de la Copa d’Europa davant del Barça amb el famós gol de Koeman.

Després passaria pel Juventus (1992-1996) i el Chelsea (1996-1999), on va penjar les botes. Una vegada retirat, Vialli va provar sort com a entrenador a Anglaterra, al Chelsea i al Watford, sense èxit. El 2019 de la mà del seu amic Roberto Mancini, va ser nomenat cap de la delegació de la selecció italiana, amb la qual va guanyar l’Eurocopa 2020.

tracking