HOQUEI WSE CHAMPIONS LEAGUE WOMENHOQUEI WSE CHAMPIONS LEAGUE WOMEN

Triomf històric del Vila-sana

El Vila-sana derrota l'Académico de Feira portuguès en el partit del seu debut a la màxima categoria de l'hoquei femení europeu || Luchi Agudo va firmar un hat-trick, Julieta Fernández es va estrenar amb un gol i Maria Porta va marcar el que va tancar el duel

Luchi Agudo, que va firmar un hat-trick, celebra un dels tres gols que va marcar.CLARA LIÁÑEZ

El Vila-sana va firmar ahir per a la història una gran victòria sobre l’Académico da Feira. El conjunt del Pla d’Urgell es va imposar per 5-2 a l’equip portuguès, en el seu històric debut en una competició europea i, a més, a la màxima categoria continental, la Champions League Women. Va ser una estrena perfecta.

Victòria en un pavelló ple, davant d’una afició que va gaudir d’un gran espectacle i debut amb triomf i gol per a l’argentina Julieta Fernández en la seua tornada al club en el qual ja va jugar uns mesos la temporada passada. Per primera vegada, el Vila-sana va alinear les seues quatre campiones del món amb Argentina: Luchi Agudo, Vale Fernández, Daiana Silva i Julieta Fernández. A més, la portera Anna Silva és subcampiona amb Espanya, en una plantilla en la qual també brillen Victòria Porta, Maria Porta –quin gran partit va fer ahir–, Laura Barcons i Maria Figuerola, que no va poder jugar al patir una lesió a l’últim entrenament

El Vila-sana va alinear per primer cop les seues quatre jugadores argentines campiones del món

Va ser un triomf sofert davant d’un rival que no es va resignar a un rol de convidat de pedra després de veure’s atropellat en el primer quart d’hora i que, en una segona part extraordinària del Vila-sana, hauria pogut acabar amb un triomf més ampli.

Ho va evitar la gran actuació de la portera Daniela Pereira i els pals. L’històric triomf es va segellar amb un hat-trick de Luchi Agudo, un gol de Julieta Fernández i la capitana, Maria Porta, va tancar el duel amb un altre gran gol.El Vila-sana va començar el partit en mode imparable. Molt aviat es va llançar sobre la porteria d’un Académico da Feira que no sabia com frenar l’allau de joc que li va caure al damunt i que va acabar recorrent al joc dur, sense que els àrbitres sabessin frenar-lo.

Luchi Agudo només va necessitar un minut i mig per posar a prova la portera visitant. El Vila-sana estava molt bé en defensa, recuperant la bola amb molta facilitat, no deixant que l’equip portuguès s’atansés a la meta defensada per Anna Salvat –que va ser una espectadora més en el primer quart d’hora– i que vivia a la pista rival. Només faltava el gol i Luchi Agudo va obrir el marcador als 7 minuts (1-0).

Era el just premi a una pressió asfixiant i al joc ofensiu de les jugadores que entrena Lluís Rodero. Julieta Fernández va saltar a pista, cosa que va incrementar el poder ofensiu de les locals, i poc després va arribar el 2-0, marcat també per Luchi Agudo en el 13. El xoc semblava encaminat a un triomf molt còmode, però el guió va viure un gir inesperat.L’Académico da Feira, que no havia rematat ni una sola vegada a porta, va aconseguir el 2-1 (17’) en la seua primera rematada, firmada per Joana Teixeira, en una recuperació i una contra de manual.

Un minut després, en una acció pràcticament idèntica, va arribar el 2-2 (18’) i, amb l’empat, nervis en el Vila-sana, que veia com el seu domini sobre la pista havia desaparegut del marcador i va caure en certa precipitació. Però Luchi Agudo va acudir de nou al rescat per firmar el 3-2 a 35 segons del final de la primera meitat.A la segona part el Vila-sana va ser definitivament l’amo. Va tornar a abocar-se sobre la porteria portuguesa, encara que continuava faltant encert.

Julieta Fernández va començar a exhibir-se i va crear una ocasió rere l’altra, fins que va arribar el 4-2 (31’). Va robar una bola, es va llançar cap a la porteria i va batre Daniela Pereira. Aquesta vegada no hi va haver reacció visitant.

L’Académico no podia frenar el joc local i entre la portera i els pals, es van encarregar que no arribessin més gols.Però res va poder parar Maria Porta, que firmava un gran partit i que després de buscar el gol en diverses ocasions el va trobar amb una gran rematada en el minut 40 per posar el 5-2. Va intentar reaccionar el rival, però Salvat va aturar un llançament directe a Andreia Moreira i des de llavors el partit es va dirigir ja de forma imparable cap a un triomf històric per al club.

Rodero: “Ens hem confiat amb el 2-0 però hem merescut més gols”

Lluís Rodero, entrenador del Vila-sana, es mostrava satisfet amb el victoriós debut a Europa, encara que no li va agradar la primera part del seu equip.

“No ha estat una bona primera part, ens hem confiat amb el 2-0 i ens hem precipitat”, valorava. “A la segona part sí que hem estat millor, hem desplegat el nostre joc i fins i tot hem fet mèrits per tenir un marcador més ampli. Estic content amb el debut i amb la victòria”, afegia.“Ens ha faltat efectivitat, però l’hoquei és així”, insistia.

“Em quedo amb la segona part, amb el joc, amb l’afició, que ha gaudit amb l’espectacle. Però ara cal pensar ja en el partit de Lliga de dimarts que ve”, va dir en relació amb el complicat partit davant del Palau de Plegamans, que serà també rival en aquest grup europeu.Per la seua part, Julieta Fernández va dir que “millor impossible per a un debut. Em feia il·lusió.

Elles s’han tancat al darrere i han pegat molt, però els tres punts es queden a casa”.