El Vila-sana perd el liderat contra el Palau de Plegamans

El Vila-sana cedeix la primera posició al Palau de Plegamans, en un partit molt intens en el qual sempre va anar a remolc en el marcador || Les jugadores del Pla d'Urgell van tenir opcions d'empatar fins a l'últim minut i van fallar dos llançaments directes

Julieta Fernández celebra el seu primer gol a la Lliga en la tornada.

Julieta Fernández celebra el seu primer gol a la Lliga en la tornada.CLARA LIÁÑEZ

El Vila-sana es va deixar ahir el liderat de l’OK Lliga Femenina al perdre per 3-4 contra el Palau de Plegamans, primer ara a la classificació amb un punt més que l’equip del Pla d’Urgell. El Vila-sana es va veure superat des del primer minut per una intensitat superior de l’equip rival i no va tenir la continuïtat necessària per guanyar un partit que, en cas de victòria, l’hauria llançat al capdavant de la classificació. Tot i no desplegar el seu millor joc, les lleidatanes van tenir opcions de puntuar fins a l’últim minut i van malgastar dos llançaments directes.

El Palau de Plegamans va jugar amb certa duresa, sota la permissivitat arbitral. Amb quatre argentines campiones del món al Vila-sana i cinc d’internacionals amb Espanya al Palau de Plegamas, el duel va ser també una espècie de revenja de la final del Mundial que Argentina va guanyar a Espanya el mes passat de novembre. Ahir van guanyar les espanyoles.El Palau de Plegamans va sortir molt intens des del primer minut, la qual cosa el va portar a controlar el partit davant d’un Vila-sana al qual li faltava una marxa més i que tenia problemes per mantenir la possessió de la bola.

Malgrat tot, el marcador va poder obrir-lo Victòria Porta al primer minut de partit, però la seua excel·lent rematada la va aturar la portera visitant, Laura Vicente. L’enganxós marcatge rival sobre Luchi Agudo també llastava les lleidatanes.Encara que el Palau de Plegamans arribava amb més facilitat a la porteria rival, on topava una vegada i una altra amb Sandra Coelho, va ser el Vila-sana el que de nou va vorejar el gol en dos accions en les quals els pals van repel·lir la bola. Victòria Porta va llançar al travesser al minut 7 després d’una gran jugada personal i Julieta Fernández ho va fer al minut 11.

Però el que va marcar primer va ser el Palau de Plegamans, amb un llançament des del lateral d’Aina Florenza, que va posar el 0-1 al minut 12. Era el pitjor escenari per al Vila-sana, obligat a atacar un rival que pressionava a tota la pista i que no afluixava el ritme. Julieta Fernández va empatar immediatament, amb una gran rematada i l’1-1 (13) tornava els dos equips a la casella de sortida.Però en aquesta, la intensitat seguia sent de l’equip barceloní, actual campió de Lliga, que va encarrilar el duel en dos minuts.

Al 16 Laura Puigdueta va marcar l’1-2, protestat per les lleidatanes, que defensaven que la bola no havia traspassat la línia. Però en l’hoquei femení no hi ha VAR ni un segon àrbitre que aporti més visió. Dos minuts més tard, al 18, Berta Busquets feia pujar l’1-3 en el lluminós.

Laura Barcons hauria pogut retallar distàncies abans del descans, però la bola es va estavellar també al pal. A la segona part el Vila-sana, que jugava a ràfegues, tot i que donant sempre la cara, va buscar un segon gol que el tornés al partit. Va arribar llavors un penal sobre Julieta Fernández que, encara que Victòria Porta va fallar en primera instància, ella mateix va agafar el rebuig i va anotar el 2-3 (29).En ple festival ofensiu dels dos equips, Aina Florenza va tornar a marcar al 34 (2-4) i a la jugada següent, Julieta Fernández va fallar un llançament directe per la desena falta del Palau.

Al cap de només un minut, Aimee Blackman va cometre un clar penal sobre Daiana Silva, que l’argentina va fallar. També Sandra Coelho va aturar un penal a la mateixa Blackman i, al 44, Laura Barcons marcava el 3-4 per portar el partit a un final frenètic. Però el gol que hauria permès al Vila-sana mantenir el liderat no va arribar i aquest passa ara al Palau de Plegamans.

“Ens han superat en intensitat, no hem estat al nostre nivell”

L’entrenador del Vila-sana, Lluís Rodero, admetia després del partit que “elles han estat millors” i va explicar que “avui –per ahir– no hem estat al nostre nivell. Ens han superat en intensitat”, tot i que va valorar com una cosa positiva que “malgrat no tenir el nostre dia, hem estat dins del partit fins al final”, i va recordar així mateix que “hem fallat dos accions de llançament directe”.Va incidir que “no hem pogut desenvolupar el nostre joc i això ha estat mèrit del Palau de Plegamans. Ens ha faltat més intensitat”, insistia l’entrenador de l’equip del Pla d’Urgell”.Sobre les lliçons que pot aprendre l’equip lleidatà després d’aquesta derrota, Rodero va explicar que “hem d’aprendre que no podem regalar cap minut de joc.

També hem d’aprendre a jugar més sense la bola i a ser més equip. Són partits, avui ha anat així i un altre dia anirà d’una altra manera”.“Podíem haver aconseguit una mica més, però no ho hem merescut com en altres ocasions”, va concloure.

L’Alpicat rep avui un rival de Champions

El HC Alpicat femení completarà avui (21.00) la dotzena jornada de l’OK Lliga rebent a casa el Cerdanyola, un rival de Champions League vingut a menys, que actualment lluita per eludir les posicions de descens.

El quadre barceloní, que dissabte va golejar 10-0 el Nantes en l’estrena europea, només ha guanyat dos dels partits de Lliga disputats, amb vuit derrotes i un empat, i visita un Alpicat també molt necessitat. Ancorat a l’última posició, l’equip de Miquel Serret continua sense guanyar.