Ocasió perduda

L'Alpicat segueix sense conèixer el triomf al perdre aquesta vegada amb el Cerdanyola que, fins ahir a la nit, era el penúltim classificat i rival directe || L'equip de Miquel Serret va aguantar bé a la primera part, tot i el 0-2 molt primerenc, però es va enfonsar amb l'1-3

Una acció del partit d’ahir a la nit al pavelló Antoni Roure.

Una acció del partit d’ahir a la nit al pavelló Antoni Roure.GERARD HOYAS

El Lleidanet HC Alpicat va obrir l’any com va tancar l’anterior: sense conèixer encara la victòria a la màxima categoria, a la qual va accedir aquesta temporada després d’un històric ascens. A l’equip de Miquel Serret se li segueix resistint la victòria i va perdre ahir a la nit una gran oportunitat d’estrenar el caseller de triomfs perquè el Cerdanyola, penúltim classificat, era per dir-ho així un rival al seu abast. No només va perdre l’equip lleidatà, sinó que a més ho va fer encaixant la segona derrota més inflada de la temporada, després de la de la segona jornada a la pista d’un dels grans de la categoria, el Telecable Gijón, on va caure per 10-1.

Aquesta vegada va ser un 1-7 i a casa on l’Alpicat havia concedit derrotes més que dignes. Sense anar més lluny, a l’anterior partit a la seua pista només va cedir amb el Liceo per 1-2. I és que, potser, va ser pel fet que les de Miquel Serret veiessin com un rival assequible el Cerdanyola, atenent que les barcelonines només havien guanyat dos partits fins ahir a la nit, que els va poder l’ansietat i van pecar en moltes fases d’una excessiva precipitació.Al minut 6 del partit, el Lleidanet ja perdia per 0-2.

És a dir, el pitjor que li podia passar a un equip que veia una oportunitat propícia per sumar el primer triomf. Paula Ferrón i Gemma Solé es van encarregar de fer aflorar encara més els nervis a un Alpicat que, no obstant, a la primera meitat encara va veure possibilitats de remuntar el partit. Al minut 15, a falta de deu per al descans, Mar Franci anotava el gol de les locals, reduïa diferències (1-2) i donava esperances de poder capgirar el marcador a la segona meitat.Però, després del pas pels vestidors, va succeir el contrari.

De nou, l’Alpicat va sortir sense la concentració necessària, mentre que el Cerdanyola, com si fos un déjà-vu del que havia passat al primer període, anotava dos gols en els primers set minuts, per mediació de Paula Ferrón i Laura Valverde, que deixaven el partit pràcticament dat i beneït. A partir d’aquell moment, l’Alpicat es va ensorrar anímicament i va ser una ombra de l’equip que, malgrat no haver guanyat encara, havia començat a competir bé a mesura que avançava la temporada i s’adaptava a la nova categoria.Dos gols visitants més, entre els minuts 35 i 38 a càrrec de Gemma Solé –el segon dels quals de penal–, eren ja un càstig molt sever per a un Alpicat que no va poder reaccionar en cap moment al tiberi golejador de les barcelonines que, gràcies a aquesta victòria, es col·loquen quartes per la cua i surten dels llocs de descens.L’Alpicat encara patiria una última punyalada amb l’1-7 anotat per Paula Ferrón, una de les destacades ahir del Cerdanyola. El partit, que ja havia expirat feia estona pel que fa a la competitivitat, finalitzaria amb una última ocasió de les locals, però Laia Cid no va poder transformar en gol la falta directa.Resulta curiós que l’únic punt que ha aconseguit a la Lliga l’Alpicat hagi estat amb l’altre equip lleidatà, el Vila-sana, quan van empatar 2-2 al pavelló municipal Antoni Roure.

El conjunt que entrena Miquel Serret ha tingut resultats molt dignes com la derrota per la mínima a Fraga (1-0), però amb rivals que són a la zona baixa, com ahir a la nit va passar amb el Cerdanyola, no ha pogut sumar.Davant de l’ara penúltim, Las Rozas, l’Alpicat va caure per 4-5, i contra l’Igualada, antepenúltim, també va sucumbir, aquesta vegada per 4-7.

Serret: “A la segona part amb l’1-3 l’equip ja no ha competit”

El tècnic del Lleidanet HC Alpicat, Miquel Serret, reconeixia que hi va haver dos parts diferenciades al partit i que, després del descans, “amb l’1-3 tan aviat l’equip ha caigut i ja no ha competit”.Segons Serret, “a la primera part hem competit de tu a tu amb el Cerdanyola i hauríem pogut fins i tot haver-nos posat al davant en el marcador. El marcador no reflecteix el nivell dels dos equips.

El Cerdanyola no és millor que nosaltres, però han estat més posades en el partit. I, a més, quan tenim moments dolents ens cauen diversos gols i són situacions que ens penalitzen molt. Elles, en canvi, també han tingut minuts dolents però han sabut aguantar”, va reflexionar Serret.El tècnic lleidatà té clar que en el que queda de Lliga “no hem de pensar ja en resultats ni en la classificació, sinó a disfrutar a la pista”.Sobre el xoc fortuït que van patir Laia Cid i Ona Moreno, va assenyalar que “estan bé. En el moment del cop semblava que era més greu del que ha estat. Les dos han acabat jugant”, va concloure.