FUTBOL PRIMERA CATALANA

Remuntada i taules a Alpicat

L'equip local iguala un 0-2 favorable a l'Atlètic Lleida al descans perquè el derbi del Segrià acabi en empat || El segon gol visitant va arribar en un penal polèmic, anotat per Soldevila

Domingo, de l’Atlètic Lleida, remata una pilota aèria amb l’oposició de l’atacant local Vendrell.A.F.

Alpicat i Atlètic Lleida es van repartir ahir els punts en un derbi del Segrià amb moltes alternatives i en el qual l’equip local va remuntar un 0-2 per sumar un important punt per als seus interessos. El resultat al descans va arribar acompanyat de polèmica, perquè el segon gol de l’Atlètic Lleida va arribar a través d’un penal molt protestat en el tram final del primer temps. Tanmateix, l’Alpicat va reaccionar a la segona meitat i, amb els gols de Roqué i Àlex, va empatar el partit (2-2) i fins i tot va posar en dificultats l’Atlètic Lleida, que es manté segon a la Lliga.

Per la seua part, l’Alpicat abandona l’última plaça de la taula provisionalment.La primera meitat va arrancar de forma equilibrada i, amb el pas dels minuts, els visitants van aconseguir la possessió. El primer gol del matx va arribar arran d’una indecisió defensiva de l’Alpicat que Valcárcel va aprofitar per avançar l’Atlètic Lleida (0-1), castigant l’error local. Els de Josep Maria Turull van tenir algunes ocasions per anotar el segon gol abans del descans, però no va arribar fins al 43, un minut carregat de polèmica.

En un córner a favor de l’Alpicat, els locals van reclamar un penal per una agafada sobre Figo. El col·legiat no ho va assenyalar i, en canvi, sí que ho va decretar en la següent jugada, favorable a l’Atlètic Lleida. En un córner a favor del conjunt visitant, el col·legiat va veure una pena màxima molt discutida per un xoc entre un jugador de l’Atlètic Lleida i el local Vendrell, que havia deixat passar la pilota.

Des dels 11 metres, Soldevila va anotar el 0-2 i el partit se’n va anar al descans.En el segon temps, l’Alpicat va treure l’orgull i ja en el minut 46 va estar a prop d’anotar amb una rematada d’Hugo que va parar Xammar. Va ser al 66 quan Roqué va anotar l’1-2, aprofitant un error defensiu de l’Atlètic Lleida per batre el porter en un contra un. El conjunt d’Edgar Tornero es va bolcar a la recerca de l’empat, que finalment va arribar al 85, amb una acció d’Àlex per banda esquerra, que va superar un defensor i va trobar el gol amb un tret que va tocar al pal i va acabar al fons de la xarxa (2-2).

L’Atlètic Lleida va buscar el tercer gol després de l’empat i a punt va estar d’aprofitar-ho l’Alpicat, amb un contraatac amb què gairebé arriba el tercer gol i el segon triomf del curs per als locals.

“El compromís dels jugadors és enorme”El tècnic de l’Alpicat, Edgar Tornero, va destacar que “el compromís dels jugadors és enorme”. Tornero no es referia només al partit d’ahir, en el qual “l’equip no tenia res a perdre i ha trobat el premi”, sinó que donava molta importància a la seua implicació “en un any en què ens ha sortit sempre creu i comencem a veure la llum”.Per la seua part, Josep Maria Turull, tècnic de l’Atlètic Lleida, va declarar que “ens han condemnat els errors individuals, després d’una primera part molt bona, en la qual el resultat fins i tot s’ha quedat curt”.