El Força Lleida perd amb l'Estudiantes en un mal final (94-75)

Álex Urtasun llança de forma acrobàtica davant de l’oposició de Sean Smith.

Álex Urtasun llança de forma acrobàtica davant de l’oposició de Sean Smith.ÁREA 11

L’ICG Força Lleida no va poder aigualir la festa del 75è aniversari a un Estudiantes que va tirar el partit endavant (94-75) gràcies a la qualitat dels jugadors i a les facilitats que van donar els de Gerard Encuentra, sobretot al tram final. El tècnic lleidatà ja havia avisat a la prèvia que el duel es decidiria per petits detalls, i no es va equivocar. L’equip, després de molt remar a contracorrent, va aconseguir situar-se a quatre punts (73-69) quan faltaven 4 minuts, però va cometre excessius errors davant dels gairebé 13.000 espectadors del WiZink Center (rècord en un partit de LEB Or) i l’Estudiantes ho va aprofitar per matar el partit, tot i que no va poder prendre-li l’average.

Carrera, l’MVP del partit i el segon més valorat de la jornada després de firmar un triple doble (22 punts, 10 rebots i 11 faltes rebudes), va acabar desqualificat per una antiesportiva i una tècnica a l’últim minut, i se’n va anar als vestidors encarant-se amb el públic. El veneçolà va ser protagonista de principi a fi i va ser el que va aguantar pràcticament l’equip. Un tap seu sobre l’intent d’esmaixada de Smith, que pretenia emular el seu pare, el mític Mike Smith, i un triple d’Urtasun al primer atac van ser la carta de presentació d’un Força Lleida que d’inici va portar la batuta del joc.

La defensa en zona ideada per Encuentra estava sorprenent els col·legials i el 6-10 que reflectia el marcador abans d’arribar a l’equador del primer període donava mostres que l’ICG havia entrat bé al partit. Però tot va començar a canviar arran dels dos triples consecutius d’Alderete, que permetien a l’Estudiantes posar-se per primera vegada davant (12-10). Una penetració de Marcos va tallar la dinàmica, però una cistella de Leimanis i una altra de l’exlleidatà Mark Hughes van obligar el tècnic lleidatà a parar el partit després d’encaixar un parcial de 13-2 en poc més de tres minuts (16-12). La situació no va millorar, ja que a la tornada un triple de Leimanis va elevar el desavantatge fins als set punts (19-12), reduït a quatre gràcies a un triple de Nze i els tirs lliures de Brito i Carrera (22-18).

En l’arrancada del segon quart va tornar la millor versió del Força Lleida, que va aconseguir situar-se a només un punt (29-28) gràcies a la seua defensa i als triples de Lobo i Brito. Però els lleidatans no van tenir regularitat i van començar a cometre errors. Diverses pèrdues en atac, la majoria d’un Carrera massa ansiós, van permetre a l’Estudiantes aconseguir una màxima renda de nou punts (39-30) després d’un parcial de 10-2.

Encuentra va haver d’aturar de nou el partit, però la situació no va millorar, encara que per sort tampoc va empitjorar al descans (42-33).A la tornada dels vestidors la decoració no va canviar. Els col·legials, molt encertats des del perímetre, sobretot Leimanis i el del planter Domínguez, van arribar a dominar per 15 punts (63-48, m.27), renda que va quedar en dotze al final del tercer període (70-58). Tot semblava decidit, però un 0-5 a l’arrancada de l’últim assalt (70-63, m.32) va tornar el Força Lleida a la batalla.

Javi Rodríguez va demanar temps i el seu equip va recuperar els 10 punts de renda (73-63, m.34), però dos triples seguits de Carrera i Marcos van reduir la diferència a només quatre (73-69, m.35), després de completar un parcial global del període de 3-11. El tècnic local no va tenir més remei que aturar el duel quan faltaven quatre minuts perquè es temia el pitjor. Però aquí va morir la remuntada lleidatana. Els col·legials van anotar dos cistelles fàcils, Vucetic va fallar dos tirs lliures i Demetrio, inèdit fins aquell moment, va situar el 79-69 que ja va ser definitiu.

Carrera i Marcos van errar dos triples i Leimanis i Sola, aquest per partida doble, van anotar els seus per sentenciar el partit i obrir les celebracions del 75 aniversari amb una victòria més folgada del que van merèixer.

Més de 12.700 espectadors van omplir ahir el WiZink, uns 80 de Lleida, rècord en un partit de la LEB Or

Gerard Encuentra va assumir la derrota sense embuts, encara que va considerar el resultat excessiu per als mèrits d’uns i d’altres, i va reconèixer els alts i baixos del seu equip, sobretot lluny del Barris Nord. “El marcador és més voluminós del que realment ha estat el partit. Fins que faltaven quatre minuts estàvem a quatre punts i amb moltes opcions, però a la sortida del temps mort ens han posat dos cistelles molt ràpides que els han donat confiança i a nosaltres se’ns ha fet una muntanya i se’ns han escapat”, va assenyalar, i va afegir: “Hem estat d’inici competint de tu a tu durant catorze minuts, però hi ha moments en què som irregulars i això ens penalitza molt, sobretot fora de casa.

A partir del minut 14, l’Estudiantes ha agafat un petit avantatge que ens ha obligat a anar tot el partit remant i remant, intentant canviar el rumb, però ha estat impossible. Som un equip molt irregular i fora de casa encara més, perquè ens falta una mica de duresa de tot tipus, sobretot mental, i també física”, va assenyalar en aquest sentit el tècnic lleidatà. Javi Rodríguez, per la seua part, va afirmar que “hem fet un partit molt complet de principi a fi davant d’un rival duríssim, de molt físic i talent. Sabíem el que havia passat a la primera volta fa molts mesos i s’ha de disfrutar aquesta victòria perquè ens la mereixíem.”.

Michael Carrera disputa una pilota amb el col·legial Héctor Alderete durant el partit d'ahir.ÁREA 11

Aquest és el tap que li va col·locar Michael carrera a Sean Smith a la primera jugada del partit d'ahir en un WiZink center ple.ÁREA 11

Bryce Nze anota una de les dos cistelles que va intentar ahir.