SEGRE

ESQUÍ FREERIDE WORLD TOUR

El Freeride seguirà a Aran

Baqueira-Beret va firmar un contracte per deu anys per assegurar-se el circuit mundial d'aquesta especialitat de l'esquí fora de pistes fins al 2031 || La prova ronda els 400.000 € de pressupost

La prova inaugural del Freeride World Tour 2023 a Baqueira-Beret va congregar diumenge passat més de 5.000 aficionats.

La prova inaugural del Freeride World Tour 2023 a Baqueira-Beret va congregar diumenge passat més de 5.000 aficionats.BAQUEIRA BERET

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Freeride World Tour, el circuit mundial de l’especialitat de l’esquí fora de pistes, continuarà tenint Baqueira-Beret al calendari durant els propers anys. L’estació aranesa i l’empresa organitzadora de l’esdeveniment mundial més gran de freeride han firmat un contracte que els lliga durant 10 anys, fins al 2031, si bé anualment és revisable i cadascuna de les parts té la potestat de rescindir-lo. La Val d’Aran, que ja es va estrenar en l’FWT l’any passat, va allotjar diumenge passat la cita inaugural del circuit amb un rotund èxit, tant esportiu com d’organització i de públic, ja que més de 5.000 persones es van congregar a peu del Baciver per veure els espectaculars descensos dels 50 millors riders i snowboarders internacionals que prenen part en el campionat.

“Va ser un espectacle, superant les expectatives i amb una repercussió mediàtica molt bona. El públic va respondre i només ens va faltar un podi d’Abel Moga, però ja estem mirant cap al 2024”, va destacar Xavi Ubeira, director comercial de Baqueira

El Conselh, l’ajuntament de Naut Aran, la Diputació i la Generalitat aporten la meitat del pressupost

Els lleidatans María Iglesias, Jaume Pueyo i Bernat Sellés són al Mundial júnior i sub-23 del Canadà

Portar l’FWT a la Val d’Aran suposa una inversió de prop de 400.000 euros, la meitat dels quals són aportats, a parts iguals, pel Conselh Generau d’Aran, l’ajuntament de Naut Aran, la Diputació i la Generalitat de Catalunya, mentre que la resta els assumeix l’estació. “Al final és una inversió en màrqueting, en imatge.

Segons ens van dir hi va haver 60.000 persones veient-ho online. El retorn que tenim per la difusió que té la prova és molt gran. És una inversió que ja la tenim pressupostada i mentre sigui com fins ara, són uns diners molt ben invertits, sobretot a nivell d’imatge i de posicionament de l’estació al món.

Són diners molt ben gastats, estem molt contents”, va destacar Ubeira. La quaranta-tresena edició de l’emblemàtica Marxa Beret d’esquí de fons, una de les més multitudinàries que es disputen al sud d’Europa i que està programada per a aquest diumenge vinent 5 de febrer, ha tancat les inscripcions online superant amb escreix els 650 inscrits, entre esquiadors populars i membres de clubs, i espera poder arribar fins als 900 amb els participants als Campionats d’Espanya esprint i llarga distància –se n’esperen uns 130– i amb les inscripcions presencials de dissabte i diumenge abans de l’inici, una xifra similar a la d’edicions anteriors. Les baixes temperatures d’aquests últims dies han permès que la neu que va caure de forma copiosa la setmana passada s’hagi mantingut, per la qual cosa la prova podrà tenir el recorregut tradicional, amb l’arribada fins a Montgarri, una zona que fa un parell de setmanes tot just tenia neu.

D’aquesta manera, hi haurà un circuit popular de 10 quilòmetres a la zona de Beret i Orri i un altre de 21 a la zona de Beret, Orri i Montgarri, mentre que el més llarg, de 42 km i que puntua per a l’Estatal de llarga distància, s’ubicarà a la zona de Beret, Orri, Montgarri i direcció Marimanha. L’organització ja va començar ahir a preparar la zona del circuit FIS de Beret i avui farà el mateix amb la resta del traçat.La Marxa Beret arrancarà dissabte amb la disputa de la Copa d’Espanya esprint i diumenge es disputaran les tres distàncies. La prova coincideix amb competicions de primer nivell, la qual cosa farà que molts esquiadors d’elit causin baixa, entre ells els lleidatans Jaume Pueyo, María Iglesias i Bernat Sellés, que estan competint aquests dies al Mundial júnior i sub-23 del Canadà.

Sellés va debutar en la prova esprint amb una molt bona desena posició.

Lleida aporta els 3 representants espanyols de l’FWTEl Freeride World Tour (FWT) el 2023 va arrancar diumenge passat a la Val d’Aran i va comptar amb tres representants espanyols, els tres amb accent lleidatà. Aymar Navarro, tota una llegenda d’aquesta especialitat i un dels responsables que el circuit recalés a la Val d’Aran, és natural de Les i disputa la seua última aventura, ja que abans de la prova va anunciar que aquesta seria la seua darrera temporada en actiu.

Un altre dels ídols locals és Abel Moga, medallista de plata el 2022 i natural de Vielha, mentre que la barcelonina Eli Mirada resideix a València d’Àneu.

tracking