FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

El Barça, un líder sòlid

Derrota el Betis amb gols de Raphinha i Lewandowski i ratifica la condició de campió d'hivern || Acaba la primera volta amb 50 punts i avantatja en vuit el Reial Madrid, que juga avui

Raphinha celebra el gol amb què va obrir el marcador, amb Pedri darrere.

Raphinha celebra el gol amb què va obrir el marcador, amb Pedri darrere.EFE

El Barcelona, gràcies a una treballada victòria a l’estadi Benito Villamarín davant del Betis (1-2), es consolida encara més com a líder de LaLiga, ara amb vuit punts d’avantatge provisionalment sobre el Reial Madrid, que rep avui el València (21.00). El Barça acaba la primera volta amb 50 punts i, si manté el ritme de puntuació, a la segona acabaria el campionat amb 100. Els gols de Raphinha i Lewandowski en el segon temps van donar al Barça el triomf en un partit que va controlar i en el qual va tenir més arribada davant d’un Betis que va escurçar distàncies gairebé al final gràcies a un gol en pròpia porta de Koundé.

Tres setmanes després Betis i Barcelona es van enfrontar de nou després de la semifinal de la Supercopa d’Espanya en què el Barça va guanyar a la tanda de penals després d’un partit que va acabar 2-2. Ahir es veien a la Lliga i completaven la primera volta, en què ambdós equips arribaven amb els objectius complerts, ja que els verd-i-blancs estan en lluita per entrar en zona Champions i els blaugranes ja tenien assegurat ser campions d’hivern.Tots dos equips van buscar el gol a la primera meitat, sense trobar-lo i els dos volien la pilota, sent Pedri el més incisiu en un parell d’accions. Va mantenir el matx una disposició similar a la segona part, amb el Barcelona més protagonista amb la pilota i també a la represa Pedri va tornar a topar amb les bones intervencions de Rui Silva, que va ficar una mà salvadora en una rematada del davanter barcelonista després d’un gran servei de Balde.

Aquest mateix jugador, al minut 65, va centrar a Raphinha perquè fes el 0-1. El Betis va acusar el gol però els moviments de banqueta de Pellegrini no van fer efecte. Va ser el Barça qui va marcar de nou gràcies a Robert Lewandowski, que tornava a LaLiga després de tres partits de sanció.

El pitxitxi de la Lliga ja en suma 14. El 0-2 va arribar al minut 80 i semblava que el duel estava liquidat quan Sabaly va centrar sobre l’àrea i en una jugada sense aparent perill Koundé va controlar malament amb el pit i va introduir la pilota a la porteria al minut 85 (1-2), i el xoc va recobrar un inesperat interès per l’empenta dels locals per buscar un empat que no va arribar.

“El partit s’ha complicat en una jugada puntual”

Xavi Hernández va dir que el seu equip va jugar “un gran partit” en el qual el rendiment “ha estat excel·lent” i encara que amb 0-2, haurien pogut sentenciar amb un cop de cap d’Ansu després “s’ha complicat en una jugada puntual”.

Xavi va destacar que el Barcelona “ha pres la pilota a un rival que la té molt, era una de les claus” i, en aquest sentit, “ha millorat molt des de Girona”, ja que va saber imposar “el domini, la pausa, la tranquil·litat, el joc per bandes i per dins”. Va valorar que li va resultar “difícil fer els canvis perquè han estat tots a un nivell excel·lent. S’ha rotat més per cansament que per rendiment”.

Raphinha: “Els punts reflecteixen el treball dur”

Raphinha va dir després del partit que “la sensació és molt bona” després d’una primera volta en la qual “els punts reflecteixen el treball dur que fem”. El triomf “és important per tenir confiança de cara al que queda de temporada”.

Eusebio diu que la seua recuperació ha estat dura

Eusebio Sacristán, exjugador i exentrenador del Barcelona, va assegurar que “és la mentalitat la que permet complir objectius” i la que l’està ajudant a recuperar-se, després de l’accident sofert el 30 de desembre del 2020 i que li va canviar la vida de manera radical.

Eusebio va participar ahir a Los Desayunos de la APDV, organitzats per l’Associació de la Premsa Esportiva de Valladolid en la seua reaparició en públic. “No em sentia preparat per parlar amb ningú després de l’accident, i ha estat un procés dur”, va explicar.

Carlo Ancelotti critica el calendari tan carregat

El Reial Madrid rep avui el València (21.00) i el tècnic Carlo Ancelotti, va insistir ahir que el seu “paper no és donar minuts a jugadors” amb menys protagonisme, sinó que és fer que el club “guanyi partits” i va criticar l’“increïble” calendari, amb un febrer en què jugarà 7 encontres en 24 dies, que està “superant” els “límits” sense pensar en els futbolistes.