SEGRE

ESPORTS

El València de Voro i Seligrat perd contra el Girona

El València, ara amb tot just un punt sobre el 18è, no guanya en LaLiga des del 10 de novembre.

El València de Voro i Seligrat perd contra el Girona

El València de Voro i Seligrat perd contra el GironaEFE/David Borrat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Girona, amb un gol de Borja García, va firmar aquest diumenge una victòria molt valuosa en la baralla per la salvació contra un València que va encadenar la tercera derrota consecutiva en LaLiga Santander i va agreujar, més si hi ha, la seua crisi esportiva i institucional.

En la primera jornada de la segona volta, el conjunt català va aconseguir deixar a zero la seua meta per primera vegada en tota la temporada i es va retrobar amb la victòria per col·locar-se amb cinc punts d’avantatge sobre el descens. El València, ara amb tot just un punt sobre el 18è, no guanya en LaLiga des del 10 de novembre.

Els dos equips, necessitats de punts i oxigen, van buscar la porteria contrària des de l’inici. Als set minuts Taty Castellanos ja va avisar el València amb un xut desviat, a bon passi i Oriol Romeu. Els visitants van respondre amb un centre enverinat de José Luis Gayà i un xut ras de Samuel Lino.

Van ser les primeres ocasions d’una primera meitat atapeïda d’elles, amb un Girona creixent i més protagonista i amb un València més reactiu.

Giorgi Mamardashvili es va estirar per aclarir de manera providencial una volea d’Aleix García, a centre de Miguel Gutiérrez des de l’esquerra. Just després, una jugada embolicada en l’àrea ché va acabar amb un cop de cap de Castellanos al travesser.

El València, per la seua part, va castigar les concessions del Girona amb dos contraatacs vertiginosos que no es van convertir en gol per centímetres. En el primer, més perillós, Cavani va habilitar Yunus Musah amb un preciós passi a l’espai i el jove centrecampista va deixar enrere als defenses locals per velocitat, però en el mà a mà Paulo Gazzaniga va repel·lir el seu tret creuat amb el peu esquerre, clau. En el segon, Toni Lato no va saber connectar ni amb Cavani ni amb Lino.

El Girona encara va tenir dos ocasions manifestes més abans del descans: un xut franc de Borja García, només dins de l’àrea, a les mans de Mamardashvili i un cop de cap picat de Castellanos a passi de Miguel Gutiérrez que es va ser just per sobre del travesser.

La segona meitat, va tenir un inici igualment vibrant i també dominat pel Girona, ambiciós i superior. Tot just tornar dels vestidors, Castellanos no va aconseguir rendibilitzar un gran passi d’Aleix García en la frontal de l’àrea petita.

Semblava increïble que no s’hagués produït cap gol. I aquest va acabar caient a l’hora de joc: Rodrigo Riquelme, tot just sortit al verd, va recuperar una pilota i se la va cedir a Borja García perquè superés a Mamardashvili de primeres i amb un tret creuat per celebrar la seua primera titularitat de la temporada.

El València es va veure forçat a avançar línies. Va buscar l’empat amb més esforç que encerto: només va inquietar amb un tret mans de Lino i un cop de cap d’Hugo Duro a la penúltima acció del partit. Va ser més a prop el 2-0 que l’1-1, ja que Mamardashvili va firmar dos grans parades per rebutjar dos rematades de cap de Cristhian Stuani. Va ser una tarda feliç per a Montilivi, que també va aplaudir l’esperat debut de l’extrem Viktor Tsygankov.

tracking