SEGRE

ATLETISME ESPORT FORMATIU

Alba Capell, una campiona de només 8 anys

L'atleta de Juneda Alba Capell acaba de conquerir el títol de Catalunya de marxa atlètica després d'aconseguir-lo en cros fa poc més de 15 dies || Corre des dels 3 anys, però es va federar el 2022

Alba Capell Quirós mostra les dos medalles d’or aconseguides en tot just tres setmanes.

Alba Capell Quirós mostra les dos medalles d’or aconseguides en tot just tres setmanes.FAMILIA CAPELL QUIRÓS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La joia més jove de l’atletisme lleidatà només té 8 anys, és de Juneda i arrasa en cada prova en què competeix. Alba Capell Quirós (24-5-2014) acaba de proclamar-se diumenge passat campiona de Catalunya de marxa atlètica en categoria sub-10 a la prova disputada al Prat de Llobregat. Va córrer la distància del quilòmetre de què constava la carrera en 5’46”, però el més rellevant és que es tracta d’una especialitat atlètica que comporta una certa dificultat perquè requereix una gran coordinació al tractar-se d’una progressió de passos executats de manera que l’atleta es mantingui en contacte amb el terra.A més, el títol de l’Alba arriba tot just tres setmanes després d’haver-se proclamat campiona de Catalunya sub-10 de cros a Mataró.

Entrenada pel seu pare Àngel Capell, corre des que tenia tres anys i és a l’agenda del FC Barcelona des que en té cinc. Federada l’any passat a les files del Runner’s de Balaguer, aquesta temporada la va fitxar el Centre Esportiu Penedès, que va quedar enamorada de la petita al veure-la a la Penedès Trail Festival Kids.Alba Capell va entrar per la porta gran de l’atletisme federat l’any passat. En la primera temporada com a atleta federada, competint amb l’equip Runner’s de Balaguer, es va proclamar campiona de Catalunya dels 1.000 metres llisos amb una marca de 3:31.94 en categoria sub-10.

Aquest nou títol es va afegir al que l’Alba va aconseguir al VIII Memorial Natalia Amiel de Sabadell, considerada la competició més important de Catalunya en pista coberta en la categoria sub-10. Capell també es va adjudicar el títol provincial al Cros Intercomarcal, es va imposar al Cros Internacional de Granollers i es va proclamar campiona del circuit de la Copa Catalana de Trail. Capell competia amb set anys amb nens i nenes de fins a nou, que superava en la majoria de competicions en què fins ara ha participat.L’Alba s’entrena en solitari, és competitiva amb si mateixa i és conscient, malgrat la seua curta edat, que s’ha de ser constant, tal com li ha inculcat el seu pare, Àngel.

“Em diu que per guanyar cal esforçar-se en els entrenaments i saber patir”, explica. Tanmateix, els seus pares consideren que el més important és que “faci una cosa que li agradi i que pugui compartir-ho amb altres nens i nenes de la seua edat”.Encara que està centrada en l’atletisme, l’Alba practica altres esports com l’hoquei. A més, compagina aquestes dos disciplines amb la natació i el ciclisme. És una forma que ella pugui experimentar les sensacions de l’esport individual i de l’esport en grup.

Una família molt vinculada a la pràctica de l’atletisme

La vinculació amb l’atletisme de l’Alba li ve de família, tota ella apassionada per la pràctica esportiva. El 2018, el seu pare Àngel Capell, bomber de professió, es va proclamar campió Màster de Catalunya en relleus 4×100, i el 2019 va participar en els 100 metres a l’Europeu Màster de Jesolo (Itàlia). El mateix any, la seua mare, Keren Quirós, va ser campiona provincial de cros. El seu germà Ángel, de 17 anys, porta quatre anys entrenant-se amb el Barça, i la seua germana Keren, de 13, també corre. Acumulen trofeus i medalles al gimnàs que tenen habilitat a casa.

tracking