HOQUEI OK LLIGA

Golejada còmoda del Vila-sana

Sentencia el Bigues i Riells a la segona part || Maria Figuerola va firmar un hat trick en els últims minuts

Vale Fernández i Laura Barcons, abraçades amb una altra companya després d’un dels gols.CLARA LIÁÑEZ

El Vila-sana segueix amb pas ferm a la Lliga i ahir va sumar una nova victòria al golejar el Bigues i Riells per 7-1, en un partit que va haver de treballar molt durant la primera part per sentenciar-lo amb comoditat a la segona. L’equip de Lluís Rodero es manté després de completar-se la jornada 16 a tres punts del líder, el Palau de Plegamans, amb 5 d’avantatge sobre el Gijón, tercer i amb deu sobre el quart, el Fraga, que visitarà dissabte. Encara que el partit va acabar amb golejada, al Vila-sana li va costar molt obrir el marcador davant d’un rival que li creava dificultats en defensa i que també va tenir les seues ocasions mentre el marcador continuava empatat sense gols.

Hauria pogut marcar al minut 11, però Julieta Fernández no va transformar el llançament directe després d’una blava a Erika Ghirardello. A poc a poc va anar imposant el seu domini i Laura Barcons, en una gran jugada després de robar una bola, va marcar l’1-0 al minut 14. Vale Fernández, en una brillant acció individual, va fer el 2-0 al minut 16 i amb aquest resultat es va arribar al descans.

El partit es va encarrilar tot just iniciar-se la segona part amb el 3-0 de Maria Porta (29’). Però el Bigues i Riells no havia dit l’última paraula. Podia retallar distàncies després d’una blava a Victòria Porta, però Anna Salvat va aturar el llançament de Maria Igualada (35’).

Un minut després, era Vale Fernández qui errava un penal, però al 37 la seua germana, Julieta Fernández, feia el 4-0.En una badada defensiva el Bigues i Riells va retallar distàncies amb el 4-1 (40’), anotat per Rocío Ramon. Però no hi va haver temps per patir perquè Maria Figuerola va encadenar tres gols en els últims deu minuts per segellar la golejada. Va fer el 5-1 al 41, després d’una gran jugada personal; va anotar el 6-1 al 47 després de robar una bola a la meitat de la pista i plantar-se a porta per batre Vilarrasa i a falta de 19 segons va tancar el marcador amb el 7-1, enviant al fons de de la xarxa una excel·lent passada de Daiana Silva.

Rodero: “És una victòria clara, però treballada”

L’entrenador del Vila-sana, Lluís Rodero, va celebrar el triomf del seu equip però va destacar el treball que van haver de fer les seues jugadores. “Sí, és una victòria clara, però treballada. Al principi ens ha costat, però hem insistit, hem pressionat bé i després en atac hem tingut un bon resultat.

Potser ens ha faltat efectivitat perquè podíem haver aconseguit un triomf més ampli”, va valorar.Creu que l’equip està en línia ascendent i que encara pot oferir més. “Estic content, l’equip està creixent tot i que encara ens queda molt de camí per recórrer. No ens conformem perquè aquest equip no té sostre”.Sobre el partit de dissabte a Fraga, que és quart, va dir que “és un partit més que hem d’afrontar concentrades i fer el nostre joc”.

El Palau no falla i manté la renda de tres punts

El Palau de Plegamans, líder invicte de l’OK Lliga femenina, tampoc va fallar ahir al partit amb el Manlleu, vigent campió de Copa, al qual va derrotar per 3-0, fet que li permet mantenir els tres punts de renda sobre el Vila-sana. Les lleidatanes visitaran aquest dissabte la pista del Fraga, quart classificat.